Gledališka zavesa je velika viseča tkanina, ki se uporablja kot pregrada med občinstvom in odrom. Dvigne se na začetku dejanja in se zapre sredi dejanja in na koncu. Lahko rečemo, da občinstvu omejuje ogled dejavnosti, ki se izvajajo pred začetkom dejanja. Gledališka zavesa mora biti dovolj debela in večinoma preprosta. Gledališke zavese niso fancy tipa. Moral bi biti skromen in treznega videza.

Čudovito & Sodobni modeli gledaliških zaves za hišo:

Pridobite to kul top 9 gledaliških zaves s podobami, ki so vam zagotovo všeč.

1. Lutkovna gledališka zavesa:

To je zelo pomembna gledališka zavesa, obešena med lutkovno predstavo. Zgornji in spodnji del imata večbarvne proge, srednji pa navadna roza zavesa. Rdeča vrvica je nameščena na zaveso, ki izgleda lepo. To je najboljše tudi za otroško sobo.

2. Standardna gledališka zavesa:

To je zavesa za domači kino, ki se uporablja, ko ste sami zgradili gledališki sistem. To je velika zavesa za velik zaslon. Rdeča zavesa je okrašena s srebrno obrobljeno obrobo. Na zgornji zavesi so volanski sloji.

3. Crimson gledališka zavesa:

Ta rdeča gledališka zavesa je za mini gledališče. Zdi se, da je iz žametnega materiala. Pod zaveso je zlata barvna obroba širokega in tankega vzorca. Na vrhu so zavese rdeče barve, pritrjene ena za drugo.

4. Gledališka zavesa v ozadju:

Ta gledališka odrska zavesa se večinoma uporablja med opernimi predstavami. To veliko gledališče ima vintage slog. To je tiskana zavesa, primerna za delovanje. Ta zavesa se uporablja kot ozadje, ko umetniki izvajajo svoja dejanja.

5. Prilagojena gledališka zavesa:

Poleg gledališkega platna so obešene zavese za gledališke sobe. Za boljšo vizualno postavitev so v tej sobi nameščeni tudi udobni sedeži. Barva zavese se ujema z barvo tal in stropa. To je velika zavesa za veliko sobo.

6. Drape gledališka zavesa:

Gre za široko rdečo gledališko zaveso s slogom valance. Rdeča loputa je trda z zlatimi nitmi in obrobo. Notranja stran rdeče navadne zavese je okrašena tudi z zlatim delom na dnu. Celotna tema tega gledališča temelji na rdeči barvi.

7. Gledališče filmskega platna:

Ta rdeča žametna gledališka zavesa je odeta v kino dvorane in kinodvorane. Zavesa ima čoln, podoben šivu. Zdi se, kot da z neba padajo oblaki. Ta žametna zavesa je iz debele tkanine, ki ustvarja temo v gledališču.

8. Modra gledališka zavesa:

To novo gledališče zaves je modre barve. Celotna zavesa je debela in preprosta. Zunanja zavesa je obešena na panelni način in je na obeh straneh zavezana s pasom. Modra zavesa daje svetlost gledališču in ustvarja vznemirljivo vzdušje.

9. Ročna gledališka zavesa:

To je žametna zaprta gledališka zavesa. Te zavese se upravljajo ročno. Ta zavesa ima veliko debelino. Oseba bo premaknila to zaveso, da jo odpre in zapre. Na tej rdeči zavesi sta dve rumeni obrobi. Na vrhu je pritrjena rumena volnasta tkanina.

Gledališka zavesa se uporablja za skrivanje občinstva pred gledališčem. Z njim lahko upravljate z daljinskim upravljalnikom ali pa ročno. Prejšnja delovna sila je bila potrebna za upravljanje delovanja zavese. Zdaj pa to počnemo z uporabo tehnologije. Prenesti morate samo ukaz. Gledališke zavese so izdelane iz velikih in širokih tkanin.