Ste opazili otekanje stopal, rok ali drugih okončin? To stanje se v medicini imenuje “edem”, ki lahko prizadene posamezen del ali celo celo telo. Da bi vam pomagali pri soočanju s tem stanjem, smo sestavili seznam živil za zdravljenje edema. Pred tem ugotovimo, kaj povzroča edem. Ko lokalne krvne žile počijo, iz njih izteče tekočina v okoliška tkiva in povzroči vnetje na tem območju. Številni dejavniki, kot so nosečnost, travma, prehrana z visoko vsebnostjo natrija, debelost itd., Lahko vodijo do edema. Spodaj je navedena prehrana za zdravljenje edema, ki vsebuje veliko živil za naravno zdravljenje edema. Preverite jih.

Najboljša živila za naravno zdravljenje edema

Najboljša živila za zdravljenje edema:

Tu smo uvrstili 15 najboljših živil za zdravljenje edema. Oglejmo si jih.

1. Avokado:

živila za edeme

Avokado je najboljša hrana za zdravljenje edemov. Sadje ima veliko koristi in učinkovito znižuje holesterol. Ko gre za zdravljenje edema, lahko avokado uživate z zaprtimi očmi. Vsebuje omega-3 maščobne kisline in ima sposobnost hitrega izgorevanja maščob.

2. špinača:

Špinača je drugo odlično živilo za zdravljenje edemov. Je ena najbolj zdravih vrtnin vseh časov zaradi visoke vsebnosti vitaminov in mineralov. Ta hrana je bogat vir kalija in vsebuje druge dragocene elemente, kot so železo, mangan itd. Kar zadeva vitamine, je špinača obogatena z vitaminom C in E, ki delujeta tudi kot močna antioksidanta.

3. Peteršilj:

Ta rastlina je odličen vir prehranskih vlaken in železa. Poleg tega vsebuje vitamine, kot sta vitamin B1 in B2. Visoka vsebnost vitaminov v tej hrani izboljša proces izgorevanja maščob. V primerjavi z drugimi zelišči je to najbogatejši vir vitaminov in mineralov ter učinkovito zdravi edeme.

4. Suhe marelice:

Marelice so bogate s kalijem in so bogat vir prehranskih vlaknin. To sadje vsebuje vitamin A, ki je ena izmed stav, topnih v maščobi. To sadje spodbuja zdrave kosti in mišice, zdravniki pa ga pogosto priporočajo ljudem, ki so nagnjeni k katarakti.

5. Banana:

Dieta za zdravljenje edemov

Banana je obogatena z železom in se uporablja kot učinkovito sadje za povečanje energije pred vadbo. To sadje je lahko prebavljivo in je primerno za ljudi vseh starosti. Poleg visoke vsebnosti železa je to sadje obogateno s kalijem in manganom. V tem sadju so dragoceni vitamini, kot so B2, B6 in niacin, ki pomagajo učinkovito znižati krvni tlak.

6. Paradižnik:

Paradižnik je bogat vir kalija. Zmanjšuje raven natrija v telesu, kar vodi v zadrževanje vode. Paradižnik deluje tudi kot čistilec krvi za čiščenje telesa toksinov. To je eno najboljših živil za zdravljenje edema in vsakodnevna poraba paradižnika bo učinkovito zmanjšala edem.

7. rozine:

Vsi se zavedamo visoke vsebnosti kalija v rozinah. Ta vrsta vsebnosti kalija zmanjša oteklino in učinkovito zmanjša edem. Izpirajo tekočino in zmanjšujejo oteklino. Imajo tudi protivnetne lastnosti, ki lahko zmanjšajo vnetje, ki ga povzroča edem.

8. Listnata zelenjava:

Listnata zelenjava je bogata z magnezijem, ki lahko zmanjša otekanje okončin. Prav tako so odlični pri ohranjanju telesa zdrave z veliko količino vitaminov in mineralov. Listnata zelenjava vsebuje tudi nizke ravni natrija, kar lahko zmanjša zadrževanje vode v telesu.

9. Jogurt:

dietni načrt za edeme

Jogurt vsebuje 141 mg kalija skupaj z drugimi beljakovinami in maščobami. Takšen kalij zadostuje za zdravljenje edema. Z jemanjem naravne hrane lahko otekline učinkovito zdravimo doma brez zdravil. Za boljše rezultate lahko pripravite svoj načrt prehranjevanja z edemi, ki vključuje vsa ta naravna živila.

10. Losos:

Študije kažejo, da so ljudje, ki jedo mastne ribe, kot je losos, manj nagnjeni k edemu kot tisti, ki raje jedo rdeče meso. Losos lahko pomaga pri lajšanju vnetja z visoko vsebnostjo kalija. Pomanjkanje natrija lahko lososu prepreči kopičenje vode v telesu.

11. Orehi:

Znano je, da uživanje mešanice oreščkov pomaga pri edemu. Orehi so bogati z magnezijem in imajo malo natrija. To lahko prepreči zadrževanje vode v telesu. Izogibati pa se morate soljenim ali začinjenim oreščkom, saj so polni natrija. Odločite se za nezačinjene oreščke, da opazite razliko.

12. Sladki krompir:

Znano je, da je sladki krompir eno najboljših živil za zdravljenje edemov. Obremenjeni so s hranilnimi dobrotami in telesu naredijo veliko dobrega. Sladki krompir, ki je bogat z vitaminom B12, lahko pomaga zmanjšati otekanje in vnetje okončin. Za boljše olajšanje jih lahko jeste v različnih oblikah.

13. Olivno olje:

seznam diuretičnih živil za edeme

Oljčno olje je eno najbolj hranljivih olj na svetu! Znani so po svojih protivnetnih lastnostih, ki lahko zmanjšajo otekline v telesu. Znano je tudi, da to čudovito olje z redno uporabo zmanjšuje kronični edem. Vključitev ekstra deviškega oljčnega olja v vašo dnevno prehrano lahko učinkovito odpravi simptome.

14. Kokosovo olje:

Če iščete naravno hrano, ki zmanjšuje edem, poskusite s kokosovim oljem. Z masažo prizadetih delov s kokosovim oljem lahko ublažite bolečino in oteklino. Poleg tega lahko svoje običajno jedilno olje zamenjate s kokosovim oljem za boljši okus in boljše koristi za zdravje. Poskrbite, da boste vzeli samo ekološko, hladno stiskano kokosovo olje.

15. Regratov čaj:

živila za zdravljenje edema

Uporaba regratovega čaja kot diuretika nam je znana že od nekdaj. Regratov čaj lahko pomaga pri izpiranju odvečne vode v obliki urina. Lahko celo pomirja vaše telo in umirja vaš um. Skodelica regratovega čaja lahko hitro odpravi simptome edema.

Zdaj, ko ste izvedeli za ta živila za zdravljenje edema, je čas, da jih dobro uporabite. Edem ni nevarna bolezen, razen če ga povzročajo težave s srcem ali jetri. Poleg uživanja teh živil je zelo pomembno počivanje nog ali prizadetih okončin. Lahko dobite nežno masažo za boljši krvni obtok in zmanjšanje otekline. Pri edemu priporočamo tudi nošenje kompresijskih nogavic. Preizkusite jih in nam sporočite svoje izkušnje.