Mnogi se pritožujejo, da zjutraj vstanejo z občutkom utrujenosti. Ta utrujenost se nadaljuje ves dan, zaradi česar so dovzetni za letargijo, neaktivnost in nizko produktivnost. Rešitev tega problema? Hrana za povečanje energije! Ja! Narava ima veliko superživil, ki lahko povečajo vašo raven energije in vas napolnijo. Poleg tega, da vam ta živila nudijo moč in vzdržljivost, lahko tudi zaščitijo telo pred morebitnimi poškodbami. Ker so naravni viri, so ta živila primerna za vse starosti in spol. Raziščimo seznam najboljših živil za povečanje energije.

Seznam najboljših živil za povečanje energije v Indiji za takojšnjo energijo

Seznam najboljših živil za povečanje energije:

Tu smo vključili 20 najboljših živil za povečanje energije v Indiji. Oglejmo si jih.

1. oves:

živila, bogata z energijo

Dobrote in uporabe te hrane ni mogoče zanemariti. Oves vsebuje delce vlaknin, izpolnjuje potrebe našega telesa po beljakovinah, našim organom daje potrebne naravne elemente, kot so magnezij, železo itd. Ljudje, ki jih skrbi njihova postava, menijo, da je oves sestavni del vnosa beljakovin. Poleg zagotavljanja beljakovin, znižuje holesterol, zato oves imenujemo srcu prijazna hrana.

2. Maca v prahu:

To je korenina, ki jo najdemo v Peruju. Praškasta oblika je najbolj priljubljena med ljudmi, če iščete celoletni ojačevalnik energije. Poraba tega prahu bo zagotovo povečala vašo raven energije. Druga pomembna funkcija te hrane je, da vzdržuje ustrezno ravnovesje med hormoni. Zmanjša tudi stres in poveča moč, vzdržljivost itd.

3. Losos:

živila, ki povečujejo energijo

Losos velja za eno izmed učinkovitih živil za povečanje energije. Napolnjen je z dobrimi količinami omega-3 maščobnih kislin in izboljšuje zdravje srca. Losos je tudi dober vir beljakovin. Ustrezen vnos te hrane bo telesu zagotovil ustrezne beljakovine in esencialne maščobne kisline. Učinek te hrane na povečanje energije bo izboljšal presnovne funkcije telesa in ohranil stalen pretok kisika.

4. Avokado:

Avokado lahko oskrbi telo z dobro količino energije. Poleg tega bo telesu zagotovil bistvene vitamine, kot sta A in E. Folat je glavna vsebnost te hrane, ki je tudi zelo koristna za telo. Avokado lahko vzamete na svoje nazdravljene, sokove in solate. Avokadov ali masleni sadni sok je čudovit, saj vam daje takojšnjo energijo.

5. Turčija:

Beljakovine vam bodo zagotovile dovolj energije, da boste dan preživeli polno. Kar zadeva beljakovine, vloge na ključ ni mogoče zanikati. Ta hrana vsebuje esencialne aminokisline, ki ocenjujejo ravni energije in opozarjajo na možganske kemikalije. Skratka, če boste pojedli purana, boste lahko opravljali vse funkcije bolje kot običajno.

6. Surovi kakav:

Organsko čista oblika kakava je zelo dobra za povečanje ravni energije. Surovi kakav ali preprosto čokolada velja za učinkovito superživilo in ga ljudje po vsem svetu pogosteje uživajo. Začnite dodajati to hrano v svojo dnevno prehrano, da uživate v življenju, polnem energije.

7. Chia semena:

živila z visoko energijo

Ta semena so bogata z vlakninami in so polna dragocenih naravnih elementov, kot so kalij, kalcij in železo. Ena žlica ali 5 gramov chia semen lahko poveča raven energije v telesu. Ta semena vsebujejo tudi omega-3, bistvene antioksidante, dragocene vitamine, kot je vitamin C itd.

8. Kokosova voda:

Kokosova voda zjutraj lahko zagotovi pravilen in zdrav dan. Čista kokosova voda je veliko boljša od pakiranega kokosa, saj je veliko boljša izotonična pijača. Ta naravna voda ima visoko vsebnost kalija in je koristna pri transfuziji krvi.

9. ohrovt:

Ta hrana je polna vitamina C, železa, kalija, kalcija in številnih drugih pomembnih naravnih elementov. Poleg tega je ohrovt tudi vir beljakovin in vlaknin. Velja za eno najboljših superživil v rastlini, ki vsebuje dobro zaokroženo prehrano. Dodajte to v svojo dnevno prehrano, da se počutite energično.

10. Banane:

Banana je ena izmed visoko energijskih živil. Napolnjen je z ogljikovimi hidrati, da poveča vašo raven glukoze. Banane so bogate tudi s kalijem, kalcijem in drugimi vitalnimi hranili. Če jeste banano ali popijete bananin smoothie, lahko v nekaj sekundah oživite svojo energijo. Zato mnogi športniki raje prigriznejo banano, da si povrnejo izgubljeno energijo.

11. Rjavi riž:

živila za povečanje energije

Za razliko od belega riža z visokim GI je rjavi riž energično živilo z nizkim GI. Medtem ko vam beli riž daje nenaden zagon energije, rjavi riž prinaša trajno sproščanje energije, ki vas ohranja dolgo časa. Zato je rjavi riž diabetikom prijazen, saj uravnava raven glukoze v krvi. Ponuja tudi odlično hranilno vrednost.

12. Sladki krompir:

Eno najboljših živil, ki povečujejo raven energije, je sladki krompir. Sladki krompir je visoko hranljiv in lahko prinese takojšnjo energijo. So odlična možnost prigrizka, ki vas lahko hitro postavi na noge. Bogati so s kompleksnimi ogljikovimi hidrati, sladkorji, beta karotenom, magnezijem in železom, kar vam daje zdravo prehrano. Sladki krompir pomaga tudi pri dolgotrajni sitosti.

13. Jabolka:

Jabolka vam lahko dajo takojšnjo energijo z zagotavljanjem potrebnih kalorij, ne da bi telesu dodale dodatne maščobe. Obremenjeni so z ogljikovimi hidrati, beljakovinami in drugimi pomembnimi sadnimi sladkorji. Za razliko od pijač na osnovi kofeina, ki napolnijo hitro energijo, a kmalu umrejo, vas jabolka lahko obdržijo dolgo časa. Ta živila, bogata z energijo, telesu prinašajo tudi številne zdravstvene koristi.

14. Temna čokolada:

Če ste ljubitelj čokolade, je temna čokolada najboljši način, da se napolnite! Ker vsebuje kofein, lahko temna čokolada dvigne raven endorfina in se počuti pomlajeno. Še posebej, če se počutite zaspani, letargični in čutite, da ne delate ničesar, vstavite ploščico temne čokolade, da si napolnite baterijo!

15. Goji jagode:

seznam živil, ki dajejo energijo

Goji jagode so polne hranil, ki vam dajo veliko energije. Ker so goji jagode popoln vir beljakovin, ogljikovih hidratov, sladkorjev, vlaknin in ključnih hranil, so zdrava energijska hrana, ki vam pomaga voditi energično življenje. Mnogi ljudje, ki se zavedajo zdravja, nutricionisti in čudaki fitnesa, v svoje napitke za vadbo dodajajo jagode Goji za povečanje ravni energije.

16. Pomaranče:

Ni boljšega načina, da se sprostite v težkem dnevu kot s kozarcem sveže stisnjenega pomarančnega soka. Napolnjen z vitaminom C, pomarančni sok je visoko energijski ojačevalec in deluje takoj. Napolnjen je tudi z antioksidanti, ki zmanjšujejo stres na vaše celice in ohranjajo njihovo dobro delovanje. Pomaranče so znane tudi po vonjih po citrusih, ki lahko dvignejo tudi najbolj neumne žganja.

17. Mandlji:

Mandlji so kalorično gosta živila, ki ponujajo boljšo raven energije. Napolnjene so s številnimi vitalnimi hranili, kot so vitamin E, magnezij in celo beljakovine, ki vam zagotavljajo trajno sproščanje energije. Zato so zdravniki priporočili, da v vašo možnost prigrizka dodate skodelico namočenih mandljev, da boste na naraven način ves dan energični.

18. Jajca:

Jajca so bogata z beljakovinami in zagotavljajo trajno raven energije. Zaradi tega so jajca kot nalašč za začetek dneva. Ponujajo vsa bistvena hranila, vključno z vitaminom E, folatom, B12, tiaminom, riboflavinom, ki so potrebni za proizvodnjo boljše energije v telesu. Jajca so tudi čudovita za krepitev telesa in možganov! Ni čudno, zakaj so na vrhu lestvice visokoenergetskih živil.

19. Kvinoja:

energijsko hrano

Kvinoja je superživilo v družini zrn. Pakirano je z beljakovinami in vlakninami, s katerimi se ne ujema nobeno drugo zrnje. Kvinoja je tudi polna velikih količin železa in kalija za preprečevanje anemije. To posredno vodi k boljši oskrbi telesa s kisikom, zaradi česar se boste spet počutili poživljeno. Zamenjava običajnega belega riža s kvinojo vam lahko učinkovito pomaga.

20. Voda:

Ne nazadnje imamo vodo. Voda je neizogibna za naše zdravje in brez vode ni obstoja. Eden od dejavnikov, ki povzročajo izgubo energije, je dehidracija. Če pijete veliko vode, lahko svoje telo hidrirate in obnovite normalno stanje. Pomembno je, da celice ostanejo aktivirane in opravljajo vse svoje funkcije.

Upamo, da je teh 20 vrhunskih živil za povečanje energije navdihnilo, da jih preizkusite v svoji prehrani! Vsak element, omenjen v tem članku, je odličen ojačevalec energije in lahko vsak dan prelisiči umetno dopolnilo. Poleg tega so precej varni in nežni do vašega telesa. Jemanje takojšnjih energijskih tablet ali injekcij lahko nekaj časa povzroči zvišanje, dolgoročno pa je lahko potencialno nevarno. Zato ne uporabljajte bližnjic. Zaupajte naravi!

Sporočite nam, če še vedno dvomite ali ste zaskrbljeni glede živil za povečanje energije. Z veseljem vam bomo pomagali z najboljšimi rešitvami in odgovori.