Z naraščajočo grožnjo proti komarjem hodijo nove bolezni. Chikungunya je ena takih bolezni, ki jo povzroča prenos virusa iz pikov komarjev. Preden se naučimo o živilih za zdravljenje Chikungunya, se seznanimo z malo več o tej nevarni bolezni.

Živila za zdravljenje Chikungunya v Indiji

Kaj je Chikungunya?

Chikungunya je virusna okužba, ki jo povzroča virus Chikungunya. Povzroča visoko vročino, vnetje sklepov, glavobol in izpuščaje. Chikungunya je mogoče potrditi s pregledom krvi. Medtem ko večina ljudi okreva v približno enem tednu, učinki trajajo več kot nekaj mesecev.

V tem obdobju je priporočljivo jesti zdravo in hranljivo prehrano, ki je lahka za vaš trebuh. Z uživanjem zelenjave, sadja in zelenjave lahko dobite dobro moč in vzdržljivost, ki vam pomagata hitro okrevati. Oglejte si najboljšo prehrano za Chikungunya.

Močna živila za zdravljenje Chikungunye:

Tu smo vključili 6 najboljših živil za zdravljenje chikungunya, ki najbolje delujejo. Oglejmo si jih.

1. Zelena listnata zelenjava:

hrana za zdravljenje chikungunya

To velja za eno najpomembnejših zelenjadnic, ki bi jih morali vsake toliko zaužiti. Lahko jih je enostavno prebaviti in vsebujejo številna vitalna hranila in bistvene vitamine. Zelena listnata zelenjava je bogata z vitaminom C, ki se je izkazal za učinkovitega v boju proti artritisu. Zgradili bodo radikale in zaščitili vaše telo pred hudimi grožnjami, kot je chikungunya.

2. Zdravo sadje:

prehranska prehrana za chikungunya

Sadje bi moralo biti ena najpomembnejših sestavin v naši prehrani za okrevanje po čikungunji. Sadje, kot so pomaranče, jabolka, lubenice itd., Se je izkazalo za učinkovito pri odpravljanju chikungunye v najkrajšem času. Vzemite na primer jabolka polna vlaknin, ki čistijo telo in izboljšujejo celoten prebavni sistem. Zmanjšuje tudi raven holesterola in preprečuje zaprtje ter ohranja telo čisto. Sadje s trpotci je treba v tem težkem času čim več zaužiti.

3. Vitamin C in E:

Živila, ki vsebujejo vitamin C in E, bi morala biti bistven del vaše prehrane proti čikungunji. Živila, bogata z zgoraj navedenimi vitamini, pomagajo pri pravilnem oblikovanju kosti, mišic itd. Vitamin C je posebej spodbujal zdravo kožo in odpravil virus, ki povzroča raka v telesu. Sadje, kot so guave, kivi, brokoli, rumena paprika itd., Je treba za popravilo chikungunya porabiti precej hitro.

4. Živila na tekoči osnovi:

hrana za chikungunya

Hrana na tekoči osnovi se je izkazala za učinkovito v boju proti chikungunyi. Hrana, kot so dals, juhe, omake, bi morala spadati v vašo prehrano za boj proti chikungunyi. Juhe iz fižola, rib, pustega mesa itd. Morajo biti glavni vir beljakovin v vaši prehrani. Paradižnikove juhe so bogate z antioksidanti in so potrebne, medtem ko se borite proti čikungunji.

5. Omega 3 maščobne kisline:

hrano za jesti v chikungunyi

Omega 3 maščobne kisline imajo številne prednosti. Odpravlja krvne strdke, povečuje spomin, zmanjšuje možnosti za možgansko kap, omogoča pravilno delovanje možganov in še veliko več. Hrana z omega 3 maščobnimi kislinami zmanjšuje tudi artritis. Protivnetne lastnosti lahko zmanjšajo otekline v sklepih in ublažijo bolečino.

 6. Živila, bogata s kromom:

Prehrana, ki vsebuje kroma, selena in cinka, lahko telo oskrbi z vitalnimi hranili in vam pomaga pri okrevanju od šibkosti. Živila, kot so brokoli, grozdje itd., Lahko znižajo zvišano telesno temperaturo.

Chikungunya je lahko smrtno nevarna bolezen, če je ne zdravimo pravočasno. Pomembno je, da se v celoti zavedate te bolezni, da preprečite resna stanja. Uživanje dobre hrane, ki ponuja dobro zaokroženo prehrano in kadar je lahko prebavljiva, je zelo pomembno, da si povrnete. Če imate vnetje sklepov ali hude bolečine z zvišano telesno temperaturo, ne čakajte, da bodo domača zdravila delovala. Samo obiščite zdravnika in takoj poiščite zdravniško pomoč.

Sporočite nam, če imate še vedno dvome ali skrbi glede teh živil za zdravljenje Chikungunya. Z veseljem vam bomo pomagali z najboljšimi rešitvami in odgovori.