Svet je zdaj na čudnem mestu in vsake toliko časa se pojavi nov recept, ki izhaja iz rok kuharja, ki vlada okusnim okusom lačnega moškega. Svet je zahteval dobro hrano, vendar ne za ceno zadušitve brbončic in trud je zdaj resničen. “Zdravje” je postalo zavestna beseda, kjer se večina opazovalcev teže odloči za zdravo, a okusno hrano. Korist za to situacijo je, da enega elementa hrane združimo z drugim in tako oživimo nebeško brbončico. Spodaj je seznam nekaterih zdravih kombinacij, ki bi jih morda želeli uživati.

Kombinacije zdrave hrane

Najboljše kombinacije zdrave hrane:

1. Ovsena kaša in borovnica:

Kombinacije zdrave hrane z ovsenimi kosmiči in borovnicami

Vaš jutranji zajtrk je razvrščen s posodo toplega mleka, ovsenih kosmičev in borovnic, posutih na vrhu. To velja za eno najbolj obremenjenih idej za zajtrk, ki z ustrezno nego poskrbi za vaše zdravje. Medtem ko je borovnica pogon mangana, vitamina C in antioksidanta, je ovsena moka za vedno hvaljena zaradi svoje pristne zdravstvene oskrbe, kjer skrbi za vašo prebavo in merila za hujšanje.

2. Špinača in jajce:

špinača in jajca najbolj zdrave kombinacije hrane

Ko boste naslednjič razmišljali, kako si pripravite sendvič, v svoje jajce in majonezo dodajte nekaj sveže zelenjave. Mešanico špinačnih listov in jajc lahko uporabite tudi kot solato in je zelo bogata kombinacija, kjer jajce daje bogastvo beljakovin, zeleno pa bistveni vitamin A, ki bi pomagal pri nočni slepoti, mišični degeneraciji in še veliko več.

3. Bananin jogurt:

kombinacije zdrave hrane z bananami in jogurti za hujšanje

Puščava nikoli ne more biti tako zdrava kot kombinacija banan jogurta. Lahko ga vmešate v kakšno smetano ali pa iz nje naredite smoothie, tako ali drugače ta elektrarna z vitaminom K, ko se pomeša z okusnim jogurtom, ne samo, da se vaši okusni brsti odprejo, ampak vam tudi pomaga ohranjati kondicijo in zdravje. Za tople poletne dni se jogurt pomaga ohladiti, banana pa je le prijatelj jogurta.

4. Testenine in peteršilj:

Testenine in peteršilj najboljše kombinacije zdrave hrane

Testenine so običajna gospodinjska jed, ki jih pogosto uživamo med kosili ali med družinsko večerjo. Sedaj, ko napolnite kuhane testenine, se prepričajte, da v pecivo potresete dovolj peteršilja, ne samo zaradi okusa, ampak preprosto zato, ker sta ta dva psa neustavljivo zdrava za vaše telo. Znanstveniki pogosto pravijo, da vam bosta ta dva skupaj dali dobroto pšenice za prebavo in vitamin K za močnejše zdrave kosti.

5. Jabolko in mleko:

jabolka in mleko najboljše kombinacije živil za zdravje

Ko vam naporna jutra ne dovolijo, da bi pravilno zajtrkovali, se lahko vedno zanesete na zdrav košček svežega rdečega jabolka in ga združite s kozarcem mleka, naj bo posneto ali nemastno. Citat “jabolko na dan odžene zdravnika stran” govori sam zase, medtem ko vam kalcij in vitamini, pridobljeni iz mleka, pomagajo pomiriti jabolko brez ovir.

6. Mandljeva solata:

Kombinacije zdravih obrokov mandljeve solate

Ko boste naslednjič pripravili solato, zmešajte nekaj praženih mandljev z olivnim oljem in jih potresite v mešanici. To mora biti v bistvu zelena solata z mošti solate, špinače, zelene in peteršilja. Mandlji, razen izgube teže, so bili vedno povezani s povečanjem energije in v kombinaciji z osnovnimi sestavinami zelene, lahko imate le najboljše od vseh.

7. Losos in rdeče vino:

losos in rdeče vino

Za vrhunsko večerjo si pripravite pečen file lososa z eteričnimi zelišči in ga sperite z malo merlota ob strani. Pogosto rdeče vino pomaga pri boljši prebavi hrane, losos pa je obogaten z naravnimi hranili. Naloga rdečega vina je zagotoviti normalno krvno sliko in dobro prebavo.

8. Zeleni čaj in limona:

limona in zeleni čaj

Ena izmed najbolj govorjenih kombinacij hrane izhaja iz skodelice zelenega čaja, ki jo kuhamo na pari. Ne glede na to, kako uporaben je, zeleni čaj običajno ni prvi v okusu in preprosto zato mora biti tam limona. Koristni antioksidanti in vitamin C iz limone lahko delajo čudeže z zelenim čajem.