Vsakič, ko obiščemo super trgovino, bomo morali naleteti na široko paleto živil, ki trdijo, da so nizki ali brez holesterola. Pogosto ali vedno ta razširjena zavrnitev holesterola daje vtis, da je holesterol nepotreben in nezdrav. Vendar temu ni tako. Ni ves holesterol slab. HDL holesterol, ki ga preprosto uvrščamo med dober holesterol, je sestavni del zdrave prehrane.

Hdl živila za holesterol

Po mnenju nutricionistov HDL holesterol pogosto deluje kot blažilnik slabega holesterola. Znano je, da HDL holesterol ščiti pred negativnimi učinki slabega holesterola, zaradi česar je zelo pomemben za zdravje srca. Čeprav je lažje prepoznavanje živil brez holesterola z njihovim označevanjem, bi vsekakor pripomoglo k vpogledu v živila, ki vsebujejo visoko raven dobrega holesterola. Preberite več, če želite izvedeti več.

Neverjetna živila za holesterol HDL:

1. ovsena kaša:

HDL holesterol živila 1

Ovsena kaša postaja vse bolj priljubljena kot možnost zdravega zajtrka. Zelo topna vlakna v ovseni kaši prispevajo k pozitivni spremembi ravni HDL holesterola v našem krvnem obtoku. En ali dva obroka ovsene kaše na dan nas lahko močno zaščitita pred slabim holesterolom.

2. Riž:

HDL holesterol živila 2

Poraba riža po vsem svetu se je od prihoda hitre hrane in pakiranih prigrizkov zmanjšala. Na žalost hitra hrana samo zalije naš krvni obtok z LDL ali slabim holesterolom, riž pa je bogat s HDL holesterolom, ki služi kot blažilec negativnih učinkov slabega holesterola.

3. Avokado:

HDL holesterol živila 3

Vse maščobe niso slabe in avokado je odličen primer. Čeprav mnogi preprosto zavrnejo avokado zaradi visoke vsebnosti maščob, je to samo po sebi njegova odrešujoča kakovost. Avokado naj bi bil poln zdravega holesterola.

4. Oljčno olje:

HDL holesterol živila 4

Obisk oddelčne trgovine se lahko pogosto izkaže za težaven, če se soočite z izbiro zdravih jedilnih olj. Na srečo je oljčno olje končni odgovor na to skupno dilemo. Oljčno olje je splošno znano, da zviša raven HDL holesterola v krvnem obtoku.

5. Orehi:

HDL holesterol živila 5

Nikoli ne moremo dovolj poudariti pomena oreščkov za naše prehranske potrebe. Orehi, kot so orehi, orehi, pistacije, arašidi in lešniki, so odlični viri zdravega holesterola. Razumen del oreščkov v naši vsakodnevni prehrani je nujen za pozitivno zdravje srca.

6. Morski sadeži:

HDL holesterol živila 6

Naslednjič, ko načrtujete obrok s prijatelji ali družino, jih odnesite v restavracijo z morskimi sadeži namesto v hamburger ali v picerijo. Znano je, da morski sadeži, kot so losos, skuša, tuna in morska plošča, vsebujejo visoke ravni zdravih maščob, znanih kot maščobne kisline omega 3. Omega 3 maščobne kisline so odličen primer zdravega holesterola.

7. Temna čokolada:

Živila s holesterolom HDL 7

Ni nujno, da je čokolada kriv užitek. Raziskave so pokazale, da lahko 50 gramov temne čokolade na dan močno poveča antioksidativne učinke dobrega holesterola.

8. Grozdje:

HDL Holesterol živila 8

Znano je, da grozdje zvišuje raven HDL in znižuje raven slabega holesterola, zaradi česar je zelo priljubljeno med uživalci zdravja.

9. Jajčevci:

HDL Holesterol živila 9

Jajčevci so tudi splošno dostopna zelenjava, za katero je znano, da izboljša raven HDL v našem krvnem obtoku.

HDL holesterol živila