Za zdrave in močne kosti moramo resnično uživati ​​uravnoteženo prehrano. Kar jeste, igra zelo pomembno vlogo pri določanju, kako ohranjeno je zdravje vaših kosti. Ko se dotaknemo 30 -ih, naše kosti začnejo tanjšati. Obstajajo pa načini, kako zavirati in pustiti naše kosti zdrave in močne vse življenje. Tu smo vključili 9 najboljših živil za močne kosti. Oglejmo si jih.

Najboljša hrana za močne kosti, ki jo lahko jeste v kateri koli starosti

Pravilna prehrana ne le poveča gostoto kosti, ampak tudi pomaga izboljšati stanje vašega zdravja. Vitamin D in kalcij imata ključno vlogo pri ohranjanju močnih in zdravih kosti. Poskusite teh 9 najboljših živil za zdrave kosti.

Najboljša hrana za močne kosti:

Poglejmo, kako povečati trdnost kosti z naslednjimi živili.

1. Mleko:

Kostno zdravo živilo Mleko

Mleko in kalcij gresta z roko v roki. Ne samo, da naredi naše kosti močne, ampak tudi pomaga pri rasti in razvoju skeletnih mišic. Odrasli, stari do 51 let, potrebujejo 1000 miligramov na dan. Številke se začnejo povečevati, ko prečkate 51 let. Zato za zdrave kosti začnite piti 3 kozarce mleka vsak dan.

2. Jogurt in sir:

Jogurt in sir za krepitev kosti

Če vam v prehrani primanjkuje kalcija, lahko vaša kost oslabi ali pa povzroči osteoporozo. Jogurt in sir sta bogata dodatka kalcija in vitamina D. Namesto sadnih jogurtov poskusite jesti navaden jogurt brez maščob. Za krepitev kosti lahko v dnevni rutini pojeste tudi majhno količino sira.

3. Tofu:

Prehrana za močne kosti Tofu

Tofu je vrsta sojine hrane, ki je zelo bogata s kalcijem. Za izboljšanje gostote kosti bi morali jesti tofu vsak dan. Tofu lahko jeste ali kuhate ali pa je izbira v celoti vaša. Toda uživanje tofua zagotovo naredi vašo kost zdravo in močno.

4. špinača:

Kostna močna hrana špinača

Špinača je ena najboljših zelenolistnih zelenjadnic z visoko vsebnostjo kalcija. V vsakodnevni prehrani morate uživati ​​špinačo, saj špinača ne le krepi kosti, ampak tudi pomaga izboljšati splošno zdravje. Špinača vsebuje veliko železa, kalija in magnezija. Tako lahko špinačo prepražite in iz nje pripravite zelenjavo ali pa jo jeste surovo, tako da iz nje pripravite solato.

5. Losos:

Losos za prehrano močnih kosti

Če želite izboljšati gostoto kosti in kopičenje kosti v telesu, začnite redno jesti lososa. Losos ni samo bogat s kalcijem, ampak so v lososu prisotna še druga pomembna hranila, zaradi česar je zdrav za naše telo. Losos je dober tudi za ljudi, ki imajo težave s srcem.

6. Sardine:

Board Growth Foods Sardine

Sardine so zelo bogate s kalcijem in vitaminom D. Če imate težave s kostno gostoto ali osteoporozo, začnite vključevati sardele v svoj dnevni red prehrane. Sardine so zelo bogate tudi z omega 3 maščobnimi kislinami, vitaminom B 12. Sardine lahko uživate v obliki pločevinke. Sardine lahko dodate v solate ali na preliv za pico. Sardina vsekakor pomaga izboljšati stanje kosti in jo naredi močnejšo in bolj zdravo za prihodnost.

7. Pšenični fižol:

Pšenični fižol Indijska hrana za močne kosti

Še ena najboljša super indijska hrana, zaradi katere so vaše kosti zdrave in močne, je pšenični fižol. Beli fižol lahko preprosto vključite v juho ali solate. Beli fižol ne hrani le vaših kosti, ampak tudi pomaga ohranjati vaše telo zdravo in fit. Poleg belega fižola izboljšate kakovost kosti in mišic tudi z mornarskim in črnim fižolom.

8. Jajca:

Živila za krepitev kostnih jajc

Jajca imajo tudi zelo pomembno vlogo pri ohranjanju zdravih in zdravih kosti. Lahko rečete, da so jajca najboljša hrana za močne kosti, saj vsebujejo veliko vitamina D in pomagajo izboljšati gostoto kosti. Rumenjak v jajcih je zelo pomemben za razvoj kosti. Poskusite dnevno jesti omleto za pravilno krepitev kosti.

9. Collard Zeleni:

Hrana, dobra za Bones Collard Greenens

Najboljši način za iskanje kalcija in vitamina D je, da dodate Collard Green na svoj dnevni seznam prehrane. Collard green je zelena listnata zelenjava, ki vsebuje vsa hranila, ki so bistvena za razvoj kosti. Zaradi protibakterijskih lastnosti zelene ovratnice je zelenjava še pomembnejša za uživanje. Najboljši način za uživanje te zelenjave je, da to zelenjavo prepražite s čebulo in česnom ter s chapatti. Zelena ovratnica zagotovo naredi vašo kost močno in zdravo. To so torej najboljša hrana za močne kosti.

Starejši ali mlajši, ne glede na starost, morate za močne kosti upoštevati dobro prehrano. Poskrbite, da se bo vaša vsakodnevna prehrana začela z vsaj enim od zgornjih elementov, zaradi česar se bodo vaše kosti zagotovo okrepile.

Hrana za močne kosti