Ko je diagnosticiran rak, je ena od pomembnih stvari, ki se jih mora človek udeležiti, njegova prehrana. Bistveno je, da telo dobi dovolj in prava hranila, da se lahko bori proti raku. Menijo, da lahko pravilna prehrana in telesna vadba izboljšata možnosti preživetja po raku in ga tudi preprečita.

živila za boj proti raku

Tu je devet najboljših živil za raka:

1. Rdeča & Rumena paprika:

živila za boj proti raku

rdeča & Rumena paprika je priljubljen vir vitamina C za telo. Znano je, da vitamin C izboljša imunski sistem telesa in zadrži toksine. Bogati so tudi s karotenoidi. Ti karotenoidi imajo lastnosti proti raku in tako ščitijo vaše telo pred nastankom rakavih celic.

2. Sončnična semena:

Sončnična semena

Sončnična semena so bogata z vitaminom E in cinkom. Cink pomaga vitaminu C delovati tako, kot naj bi, in pospešuje čas celjenja. Ta hrana vas bo pripeljala do zdrave prostate in brez raka prostate.

3. Korenje:

Korenje

  • Korenje je zelo bogato z beta karotenom. Ta beta karoten v korenju ima lastnosti proti raku.
  • Ko se zaužije, se beta karoten v telesu pretvori v vitamin A, kadar koli to telo potrebuje.
  • Poleg lastnosti proti raku korenje pomaga tudi izboljšati kožo, vid in lase.

3. Gobe:

goba

Gobe ​​so bile ustanovljene za izboljšanje celotnega imunskega sistema telesa in za boj proti raku.

Nekatere zdravilne gobe je treba zaužiti v pravi količini in na način za boj proti raku.

4. Paradižnik:

paradižnik

Paradižnik, po možnosti kuhan, je treba zaužiti 7-10 krat na teden. Ta raven uživanja paradižnika lahko telesu pomaga pri boju proti raku pljuč, dojk in materničnega vratu. Paradižnik vsebuje likopen, zaradi česar je paradižnik dober antioksidant. Pomaga tudi pri zaščiti telesa pred škodljivimi maščobami, ki motijo ​​njegov pretok krvi. Paradižnik pomaga ustaviti rast rakave celice endometrija v telesu, jo ščiti pred rakom ali pred vračanjem.

5. Orehi:

Orehi

Orehi so bogati s selenom, ki ima res dobre lastnosti proti raku. Med vsemi orehi naj bi mandlji in orehi najbolje delovali za zdravo in dobro delujoče telo. Mandlji in orehi telesu zagotavljajo zdrava olja in vlaknine.

Vendar je treba spremljati količino vnesenih oreščkov. Uživanje mandljev in orehov v pravi količini lahko naredi čudeže za zdravje vašega telesa.

6. Česen:

Česen

Česen vsebuje Aliicin, ki na različne načine in načine preprečuje širjenje raka v telesu. Znano je tudi, da ta hrana uničuje kvasovke in mikrobe, za katere je telo običajno dovzetno po zaužitju antibiotikov. Česen ima tudi protivnetne lastnosti in vsebuje triptofan, selen in druga sredstva, ki neposredno napadajo rakave celice v telesu.

Ljudje, ki uživajo česen, imajo manj možnosti za nastanek raka, zlasti v črevesju, želodcu ali požiralniku.

7. Zelena listnata zelenjava:

zelena listnata zelenjava

Zelena listnata zelenjava, na primer solata in špinača, je bogata z antioksidanti, beta karotenom in folno kislino, ki pomagata vaši DNK, da se učinkovito razmnožuje in jo zaščiti v času radioterapije. Ta zelenjava vsebuje tudi sulforafane, ki telesu koristijo proti raku.

Na splošno zelena zelenjava izboljša imunost telesa, kar je v bistvu sposobnost telesa, da se bori proti patogenom.

8. Rdeča pesa:

Rdeča pesa

Rdeča pesa, tako kot številna druga živila vijolične barve, vsebuje antocianin, za katerega je znano, da uničuje rakave celice v telesu. Verjetno je, da ta hrana vsebuje tudi resveratrol, ki se bori proti možganskemu raku in raku krvi.