Rak je epidemija velikih razsežnosti, vendar so zahvaljujoč sodobni medicini in tekočim raziskavam raka številnih oblik dokaj ozdravljive. Raziskovalci so številne oblike raka povezali s slabo prehrano in slabimi življenjskimi navadami, zato je zdrava prehrana skupaj z zdravili in kemoterapijo sestavni del zdravljenja in celo preprečevanja. Celovit pristop k boju proti raku je dnevni vnos sadja in zelenjave za boj proti raku, ki vsebuje veliko antioksidantov, vitaminov, listov in protivnetnih lastnosti. Medtem ko lahko kuhanje pogosto povzroči izgubo teh zdravilnih lastnosti, je najbolje narediti sokove in napitke. Preberite še, če želite dobiti vpogled v nekaj preprostih sokov, ki bodo pomagali v boju proti raku.

Zdravi sokovi za boj proti raku

Recepti za zdrave sokove za boj proti raku:

1. Mangov/špinačni/ananasov sok:

msp sok

Vse, kar potrebujete, da sestavite ta preprost sok doma, je en srednje velik mango, pol skodelice ananasa in 2 skodelici špinače. Preprosto jih zmešajte, da ustvarite zmes, ki vsebuje veliko antioksidantov, protivnetnih lastnosti, vitaminov A, C, D in K, klorofila, železa, foliatnih in alkalizirajočih lastnosti.

2. Sok ingverja/lubenice/kalčkov:

wgs ​​sok

Vzemite skodelico lubenice, dve skodelici kalčkov in pol centimetra ingverja ter ju zmešajte skupaj. Ta sok je bogat s protivnetnimi lastnostmi, likopenom, klorofilom, vitamini A in C, folno kislino in alkalizacijskimi lastnostmi.

3. Sok iz ohrovta/jabolka/limone/ingverja:

lkg soka

Druga odlična možnost za mešani sadni in zelenjavni sok, ki pomaga pri boju proti raku, je ta mešanica 2 skodelic ohrovta, enega jabolka, pol limone in pol palca ingverja, pomešanih skupaj. Poleg kvercetina, vitamina A in C, klorofila in folne kisline je znano, da ima ta sok tudi alkalizirajoče lastnosti.

4. romski listi/kumare/limonin sok iz medene rose:

jui

Ta močan napoj za boj proti raku je sestavljen iz 4 romskih listov, 1 srednje velike kumare in ene skodelice melone, vse skupaj zmešano. Bogat z alkalizacijskimi lastnostmi, protivnetnimi lastnostmi in vitamini B in C je ta močan sok celosten pristop k boju proti raku. Znano je tudi, da ta sok vsebuje beta karotene in kalij.

5. Zeleno/ kivi/ listi romina/ ingverjev sok:

kivi

Za pripravo tega soka doma potrebujete le en kivi, štiri romske liste, tri stebla zelene in pol palca ingverja. Ta sok je bogat s hranili in lastnostmi proti raku, kot so vitamini A, B in C, klorofil, kalcij, magnezij, kalij, železo, folna kislina, protivnetne in antioksidativne lastnosti.

6. Korenčkov sok:

Korenčkov sok

Sok iz surovega korenja namesto kuhanja bi lahko pomagal ohraniti njegove lastnosti proti raku. Upoštevati je treba tudi, da je pitje soka, sestavljenega iz 6 surovih korenčkov, veliko lažje kot jesti surovo korenje naenkrat. Za ta sok preprosto zmešajte več korenčkov in uživajte v njegovih antioksidativnih lastnostih, vitaminih A, B, C, D, E, K, magneziju, natriju, kaliju, kalciju, fosforju, žveplovu, silikonu in kloru.

7. Sok iz pese:

sokovi proti raku

Med številnimi koristmi je znano, da se pesa v veliki meri učinkovito bori proti raku. Znano je, da pesa reši telo škodljivega raka, ki povzroča toksine. Znano je tudi, da pesa povečuje kisik v krvnem obtoku, ki je bistvena sestavina pri zdravljenju raka. Znano je, da pesa, bogata z železom, spodbuja rast novih zdravih celic.

8. Rastlinski sok iz križnic:

Rastlinski sok iz križnic

Znano je, da je križnica bogata s hranili, ki se borijo proti raku, ki povzroča proste radikale. Znano je, da spodbujajo obnovo in rast celic. Izraziti primeri križnice so vodna kreša, zelje, ohrovt, repa, rukola, zelenica in cvetača. Lahko jih stisnemo skupaj v različnih kombinacijah, da nastanejo sokovi proti raku.

9. Noni sok:

Noni sok

Znano je, da je sok Noni učinkovit v boju proti raku v začetnih fazah, saj ubija rakave celice in spodbuja proizvodnjo belih krvnih celic.