Med nosečnostjo ste morali vi in ​​vaš partner že skrbeti, raziskovati in poskušati izvedeti več stvari, da ste varni in prepričani, kaj pa ne. Ob vsem tem ste se kdaj vprašali, kaj je treba storiti, če med nosečnostjo zbolite? Ali gre za okužbo ali prehlad, ali veste, katera zdravila lahko jemljete in katera ne? Čeprav je zbolevanje lahko strašljivo, ne želite narediti nobenega koraka, ki bi lahko oviral rast vašega otroka. Večina staršev je na splošno zaskrbljena, če so zdravila, ki jih uporabljajo, varna za rast otroka in ali bodo negativno vplivala na otroka. No, zdaj je čas za čiščenje zraka. Večini zdravil se je najbolje izogniti v prvem trimesečju ali v zgodnjem delu nosečnosti. Če upoštevamo to, si oglejte zdravila, ki so varna v nosečnosti.

Droga od blizu

1. Tylenol (acetaminofen):

To je eno izmed varnih zdravil med nosečnostjo, ki ga lahko uporabite za lajšanje bolečin, če naletite na katerega. Čeprav bi vas upoštevanje navodil na steklenički zdravila Tylenol postavilo na varno mesto, se ne želite dotakniti nobenega drugega zdravila, kot sta Ibuprofen in Naproxen. Zdravila, kot sta Ibuprofen in Naproxen, povzročajo znižanje ravni plodovnice v tretjem trimesečju, kar vodi do manjšega blaženja otroka in posledično pritiska na njegovo popkovino. Zdravila, kot je Advil, lahko povzročijo prezgodnje zaprtje nekaterih krvnih žil v otrokovem srcu ali pa kasneje v nosečnosti povzročijo razvojne težave.

2. Dulcolax:

Naraščajoča raven progesterona upočasni mišične celice, kar vodi v nepravilno gibanje črevesja. Torej, če se počutite malo zaprto, lahko uporabite nekaj mehčalcev blata, kot so Dulcolax, Colace, Citracel, Metamucil itd., Ki so med redkimi varnimi zdravili med nosečnostjo. To pa mora spremljati poraba velike količine vlaknin v obliki sadja in zelenjave ter večja količina pitne vode. To je običajno zdravilo, ki se uporablja v nosečnosti.

3. Pepcid:

To zdravilo brez recepta je nekaj, kar bi morda želeli poskusiti, preden vzamete, in si priskrbite recept za prebavne motnje ali zgago. Medtem ko so zdravila na recept močnejša, boste morda želeli poskusiti Maalox, Mylanta, Tums itd., Ki tvorijo seznam varnih zdravil med nosečnostjo. Raven progesterona lahko spet krivite za povzročanje zgage. Zdravniki bi vas na splošno prosili, da jeste manjše in pogoste obroke, da preprečite to težavo.

4. Penicilin:

Če imate okužbo grla ali okužbo sečil, se boste morda želeli držati penicilina in opustiti vse druge predloge, ki bi vam jih lahko dali. Zdravniki z vsega sveta odobravajo penicilin kot eno najvarnejših drog v nosečnosti, saj v preteklosti ni povzročil ali povzročil kakršnih koli težav, povezanih z rojstvom otroka, za mater in otroka. Čeprav okužbe zahtevajo antibiotike, lahko opazimo, da nekatere družine teh antibiotikov vplivajo na kalcifikacijo otroka, kar vodi do nepravilne tvorbe zob, zato je priporočljivo, da se antibiotikom izogibate.

5. Monistat:

Alternative tabletam, kot sta Diflucan ali Fluconzaole, sta Monistat in Gynelotrimne. Medtem ko je znano, da je prvi niz vplival na dojenčke z okvarami pri rojstvu, so drugi popolnoma varni, ko gre za „glivične okužbe“. Čeprav so med nosečnostjo lahko precej pogoste in ne vplivajo na rast otroka ali na vas neposredno ali posredno, se vam bo srbenje, ki ga povzroča, naveličal.

6. Benadryl/Halls/Vicks:

Preveč pogost prehlad ima večina njegovih varnih zdravil v nosečnosti, ki se prodajajo brez recepta. Medtem ko večina teh velja za neškodljivo in ne povzroča stranskih učinkov, zdravniki predlagajo, da se osredotočijo na simptome in jih izključno zdravijo. Ker obstajajo zdravila, ki zdravijo prehlad, kašelj in zvišano telesno temperaturo, ga ne bi želeli jemati, če imate samo izcedek iz nosu.

7. Tamiflu:

Med nosečnostjo razmislite o cepljenju proti gripi. Če pa ste mu že diagnosticirali, je zdravilo Tamiflu nekaj, kar zdravniki po vsem svetu odobrijo, da zmanjšajo trajanje in znake. Ker je vaša imuniteta med nosečnostjo veliko nižja, ste lahko v primeru gripe drastično prizadeti, nekaj primerov pa vodi tudi v smrt.

8. Reševalna zdravila:

Če ste v preteklosti imeli depresijo, astmo, epileptične napade, hipertenzijo itd., Se od vas zelo pričakuje, da boste nadaljevali z jemanjem zdravil na recept ali brez recepta na podlagi zdravstvenih stanj, ki jih doživljate, da bi ostali zdravi. Napadi ali težave z astmo med nosečnostjo so zadnje, kar bi si kdo želel. Od zdravnika veste, kaj smete imeti, česa ne smete.

9. Losjon ali krema Caladryl:

Majhen del tega nanesite na izpuščaj in ga vtrite dva do štirikrat na dan, da se znebite teh izpuščajev. V primeru izpuščajev ne vzemite nobenega drugega zdravila. Zadnja stvar, ki si jo pri vseh nosečniških težavah želite, je, da vas srbi povsod. Zato, da bi se izognili še poslabšanju stvari, se držite Caladryla.

Vendar pa obstajajo nekatera zdravila ali zdravila, kontraindicirana med nosečnostjo. Zabeležite si jih.

  • Aspirin: Najpogostejša kontraindikacija je želodčna motnja in opekline srca. V primeru nelagodja obvestite svojega zdravnika in prenehajte z njegovo uporabo.
  • Talidomid: Morda boste doživeli tesnjenje, kot so okončine in druge okvare, zato se je temu najbolje izogniti med nosečnostjo.
  • Peroralni kontraceptivi: Peroralni kontraceptivi med nosečnostjo povzročijo prirojene okvare. Izogibajte se prepogosti uporabi.
  • Danazol: Znano je, da uživanje danazola med nosečnostjo povzroča malformacije spolnih organov ploda.
  • Finasterid: Finasterid običajno ni naklonjen ženskam, zlasti nosečnicam, znano je, da ga koža absorbira in tako vpliva na razvoj spolnih organov ploda.
  • Metotreksat: Znano je, da uživanje tega zdravila med nosečnostjo povzroča težave z razcepom neba skupaj z drugimi več napakami.

Najpomembnejše pravilo, preden vzamete katero koli izmed njih, pa je “posvetovanje z zdravnikom”. Bistveno je, da vaš zdravnik pozna zdravila, ki jih jemljete, in njihov odmerek, da zagotovite, da ste na zdravi poti.

Čeprav lahko razmislite o teh zdravilih brez recepta, je pomembno tudi omeniti, da je treba vsak recept, ki vam ga lahko izpiše kateri koli zdravnik, povedati o dejstvu, da ste noseči, da bo vedel, kaj dati in kaj ne. Zdaj se morda počutite pod vremenskimi razmerami in za boljše počutje se boste morda odpravili na običajna zdravila, ki jih uporabljate kot refleks, vendar tega ne uporabljajte. Bolje je, če ste uničili vsa svoja stara zdravila in jih nadomestili s temi priročnimi izdelki. Ko pa prvič obiščete svojega zdravnika, boste morda želeli pojasniti zdravila in zdravila med nosečnostjo, nato pa šele začeti z uporabo drog med nosečnostjo.