10 najboljših multivitaminov za ženske: kaj vzeti, viri hrane in še več!

Pomanjkanje vitamina je precej pogost scenarij za ženske različnih starostnih skupin. Od kalcija do mineralov in vitaminov ženske pogosto zamudijo te odmerke za dobro zdravje. Naj bo to zaradi telesnih bolezni in bolezni ali prehranskih omejitev in posebnih diet, ali zaradi stresa in zasedenega življenjskega programa glede na poklicne pritiske, pomanjkanje vitaminov pogosto vpliva na splošno zdravje žensk. Zato se moramo zavedati pomena multivitaminov za ženske!

Številne študije in raziskave so dokazale, da so vitamini, hranila in minerali bistveni za splošno dobro počutje žensk (1). Torej, tukaj je vodnik, ki vam bo pomagal razumeti, katere vitamine morajo ženske jemati, kako jih dobiti iz pravih virov in še več.

Zakaj so potrebni vitamini in kakšni so bistveni vitamini in minerali, ki jih potrebujejo ženske?:

Vitamini in minerali so zelo pomembni in bistveni za splošno dobro počutje. Skupaj je 13 osnovnih vitaminov, ki so ključnega pomena za dobro zdravje in energijo v našem telesu. Ti vitamini in minerali skupaj pomagajo pri zmanjševanju verjetnosti bolezni, ohranjanju našega zdravja, zmanjševanju okužb, zaščiti pred krvnimi strdki in izgubo ter povečanju imunosti (2). Glede na to, da je več raziskav pokazalo, da so ženske bolj nagnjene k pomanjkanju vitaminov v primerjavi z moškimi (3), zato so ključnega pomena za zdravo življenje. Tu je seznam bistvenih hranil, ki so potrebne za ženske:

 • Dober vid in koža – vitamin A.
 • Proizvaja energijo – vitamin B1 (znan tudi kot tiamin).
 • Zaščita telesa pred radikali – vitamin B2 (riboflavin).
 • Zaščita in pomoč pri srčnih tveganjih – vitamin B3 (niacin).
 • Povečanje imunosti – vitamin B5 (pantotenska kislina).
 • Proizvaja mielin in ščiti celice – vitamin B6 (piridoksin).
 • Boljša presnova in zdravje kože – vitamin B7 (biotin).
 • Boljši živčni sistem – vitamin B9 (folat).
 • Pravilne rdeče krvne celice – vitamin B12 (kobalamin).
 • Rast telesnih tkiv – vitamin C.
 • Kalcij in močnejše kosti – vitamin D.
 • Moč imunosti – vitamin E.
 • Boljše zdravje srca in kosti – vitamin K.
 • Zdravje ščitnice in dobra nosečnost – Jod.
 • Pomaga biokemičnim funkcijam telesa – magnezij.
 • Omega 3 maščobne kisline za zdravje možganov.
 • Kalcij za zdravje kosti in preprečevanje sladkorne bolezni.
 • Železo za preprečevanje anemije.
 • Holin za delovanje jeter.

Viri hrane za bistvene vitamine:

Tu so najboljši in dostopni viri hrane, ki lahko ženskam pomagajo pri vsakodnevnem pridobivanju večine teh ključnih vitaminov. Najlažji način za vnos teh vitaminov v telo je uravnotežena in zdrava, čista prehrana. To vključuje dobro sadje, več zelenjave, polnozrnate izdelke, mlečne izdelke in beljakovine z nizko vsebnostjo maščob. Primarna živila, ki so lahko odličen vir teh hranil, so (4),

Viri hrane za esencialne vitamine

10 najboljših multivitaminov za ženske – 2020:

Kljub tem živilom obstajajo pogoji, ki lahko zahtevajo uporabo multivitaminov za boljše počutje. Tu je prvih deset bistvenih multivitaminskih izdelkov in tablet za ženske, ki so danes zelo cenjeni na trgu.

1. Inlife dodatki formule multivitaminov in mineralov za ženske:

Inlife multivitaminski in mineralni dodatki v formuli za ženske

KUPI ZDAJ

Ta škatla 60 kapsul z dodatki multivitaminov in mineralov Inlife za ženske je med najbolj priljubljenimi na trgu. Ima 24 bistvenih vitaminov in druge naravne formule, kot so grozdna semena, brusnice in ginseng, ki krepijo imunost, podpirajo in krepijo zdravje kosti in srca. S temi kapsulami je poskrbljeno za splošno ravnovesje hranil.

2. En dan dnevno ženski 50+ multivitamini:

En dan dnevno ženski 50+ multivitamini

KUPI ZDAJ

Družba One A Day je zelo priljubljena kapsula na zahodu, zlasti v ZDA, zdaj pa je vstopila celo na indijski trg in v druge države. Ti dobri vitamini za ženske kapsule so še posebej koristni za starejše od 50 let in imajo dobroto vseh vitaminov in mineralov v njih. Te kapsule ne vsebujejo umetnih sladil in konzervansov ali sirupov, zaradi česar so najbolj iskani dodatki na trgu za splošno zdravje žensk.

3. Multivitamini beljakovin in zelišč OZiva za ženske:

Oziva beljakovine in zelišča multivitamini za ženske

KUPI ZDAJ

Multivitamini podjetja Oziva ne vsebujejo le dobrote multivitaminov, ampak vsebujejo tudi naravna zelišča, kot so ingver, tulsi, shatavari. Za vse tiste, ki ste redni in aktivni v športu in vadbi, so te kapsule popolne glede na njihovo pomoč pri zagotavljanju velikih beljakovin in izboljšanju presnove.

4. Nature Made Multi zanjo z železom in kalcijem:

Narava jo je naredila več z železom in kalcijem

KUPI ZDAJ

Te kapsule Nature Made so prehransko dopolnilo, ki vsebuje 23 hranilnih snovi za vsakodnevno splošno prehransko podporo. To so priljubljene ženske multivitaminske tablete z železom in kalcijem, ki vsebujejo umetne arome. Poleg naravnih hranil ima tudi druge dobrote mineralov, kot so želatina, glikol, natrij in celuloza.

5. Rainbow Light ženska ena multivitaminska tableta:

Rainbow Light ženska ena multivitaminska tableta

KUPI ZDAJ

Ženski multivitamini Rainbow light ne vsebujejo le dobrote multivitaminov in hranil, temveč imajo tudi naravno sadje, zelenjavo in probiotike, ki pomagajo pri splošnem zdravju srca in kosti. So brez glutena in so najboljši za krepitev imunskega sistema in podpirajo zdrav kostni sistem.

6. Vitaminska koda Garden of Life za ženske:

Vitaminska koda Garden of Life za ženske

KUPI ZDAJ

Kapsule Vitamin Code podjetja Garden of Life so vegetarijanske kapsule, posebej izdelane za izboljšanje zdravja srca, boljšega reproduktivnega sistema in dobrega počutja žensk. Poleg naravnih hranil in mineralov vsebuje izdelek tudi ekološko sadje in zelenjavo, kot so pesa, brokoli, jabolka, špinača, paradižnik, jagoda, robida, kumare, zelena in druga zelena zelenjava. Pomaga pri zagotavljanju antioksidantov v telesu in podpira celoten imunski sistem.

7. Centrum Silver Adult 50+ multivitamini za ženske:

Srebrni odrasli Centrum 50+

KUPI ZDAJ

Kapsula Centrum Silver je še en priljubljen in najboljši multivitamin za ženske, starejše od 50 let. Kapsule vsebujejo vse vitamine in minerale skupaj z antioksidanti za izboljšanje splošnega zdravja in dobrega počutja, povečanje ravni energije in podporo imunosti zdravju srca in kosti.

8. Dnevne multivitaminske tablete Kirkland:

Kirkland dnevne multivitaminske tablete

KUPI ZDAJ

Dnevne multivitaminske in mineralne kapsule Kirkland so priljubljene za zagotavljanje celotnih hranil in antioksidantov, ki so potrebni za telo. priljubljeni so tudi kot prehranska dopolnila in pomagajo pri uravnoteženi prehrani z energijo in imunostjo. Te kapsule pomagajo ženskam pri dobrem zdravju kosti in srca z večjo energijo v vsakodnevnem življenju.

9. Resnične osnove multivitamin za ženske:

Resnične osnove Multivit ženske

KUPI ZDAJ

Multivitamini in kapsule True Basics za ženske pomagajo pri boljšem in aktivnem življenjskem slogu, povečujejo raven energije in podpirajo splošno dobro počutje in zdravje. Poleg vseh vitaminov in mineralov imajo resnične osnovne kapsule tudi ekstrakt grozdnih pešk, granatno jabolko in druge antioksidante za povečanje imunosti in moči. Pomagajo tudi pri boljšem zdravju las in kože s pomočjo sestavin, kot sta zeleni čaj in soja.

10. Multivitamini za zdravje Kart:

Zdravstveni Kart Multivitamin

KUPI ZDAJ

Te multivitaminske kapsule Health Kart, značilne za ženske, imajo poleg naravnih sestavin, kot so ginseng, soja, likopen in ginko biloba, potencialno več mineralov in hranil. Ta naravna hranila skupaj z zdravimi vitamini in minerali pomagajo pri povečanju ravni energije, krepitvi imunskega sistema, spodbujanju krvnega obtoka in spodbujanju zdravega počutja. So najboljši multivitamini za ženske nad 40 let.

Poleg teh danih kapsul so med drugimi priljubljenimi in opaznimi še mavrične ženske, kapsule žive ženske energije, vitafuzijski ženski gumijasti vitamini, švicarski ženski ultivit, oljni multivitamini za ženske in multivitaminske kapsule ženske v naravi.

Kdaj je potreben multivitamin?

Obstaja lahko več primerov, ko so za pomoč telesu potrebne takšne multivitaminske kapsule. Nekateri dejavniki, ki lahko zahtevajo potrebo po teh multivitaminih, so,

 • Bolezni telesa in skrbi, kot so anemija, pomanjkanje vitaminov.
 • Premajhna teža.
 • Poseben prehranski sistem.
 • Starost nad 60 let.
 • Faza nosečnosti in razmnoževanja.

Vendar pa je ključnega pomena, da se posvetujete z zdravnikom in zdravnikom, preden se sami odločite za razmislek o teh vitaminskih kapsulah.

Treba je opozoriti, da je treba pri jemanju tega multivitamina za ženske v kapsulah vedno upoštevati uravnoteženo in zdravo prehrano za splošno dobro počutje. To so le dodatki, ki lahko pomagajo in povečajo raven energije ter povečajo imunski sistem, vendar ne morejo biti dolgoročna alternativa. Zato bi za boljše zdravje vedno svetovali zdrav in čist način življenja.

Zavrnitev odgovornosti: Vedno se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem, preden se odločite za katero koli od teh multivitaminskih in mineralnih tablet. Glede na vaše telesno stanje in posebne zdravstvene težave lahko zdravnik po potrebi svetuje druge možnosti ali boljše možnosti.

Pogosta vprašanja:

1. Kakšne so lahko prednosti rednega uživanja multivitaminov?

Redno jemanje multivitaminov ima več koristi, kot so povečanje splošnega zdravja in imunosti, povečanje ravni energije, zmanjšanje utrujenosti in utrujenosti, pomoč pri spanju in pomoč pri reproduktivnem sistemu.

2. Koliko časa traja, da ti najboljši multivitamini za zdravje žensk delujejo?

Na splošno bi potrebovali vsaj dva do štiri tedne, da bi multivitaminske kapsule delovale in začele prikazovati rezultate.

3. Kdaj je pravi čas za uživanje multivitaminov čez dan?

Nikoli ne jemljite multivitaminov na prazen želodec. Vedno lahko razmislite o tem, da bi te kapsule objavili za dnevni obrok.