Prepričani smo, da veste, kaj je masaža. Natančneje, masaža je način manipulacije s kitami, mehkimi tkivi in ​​mišicami telesa, ki naj bi bila odvisna od terapije. Ker masaža vključuje mišice in tkiva, jo običajno opravi strokovnjak in usposobljen posameznik, ki pozna umetnost božanja, drgnjenja in premikanja delov telesa, da bi prišel do rešitve za vašo težavo. Tlak, ki ga običajno izvajamo na telo, se bo razlikoval od lahkega do močnega pritiska, vsak je odvisen od tega, katero vprašanje telesa je treba rešiti. Masaže so torej zanesljiv način, da se znebite teh vreč napetosti in si dovolite, da se potopite v nekaj olajšanja. Nekatere masaže se izvajajo tudi za lajšanje pogostih glavobolov ali prehlada.

Različne vrste masaž in njihova terapevtska uporaba

Tehnike masažne terapije za vse dele telesa:

Oglejte si različne masažne tehnike, ki jih izvajajo strokovnjaki.

1. Gnetenje:

Gnetenje najbolje opiše del roke, s katerim se izvaja masaža. Priljubljena sta na primer gnetenje palca in gnetenje dlani. Tlak se spreminja glede na masažo in kaj želi doseči. Ritem in hitrost masaže sta ključnega pomena tudi pri masaži.

2. Terapija sprožilnih točk:

Pri tej vrsti terapije gre za pritisk na mišična tkiva. Ko pritisnete določeno količino, vas razbremeni bolečine in ozdravi vsako disfunkcijo v telesu. Te sprožilne točke so običajno središče mišične hiperaktivnosti, ki prečkajo akupunkturne točke.

3. Vzdolžno drsenje:

Ta se morda sliši veliko, vendar je v bistvu masaža v smeri pretoka krvi. Pomaga tudi pri disperziji tekočine iz katerega koli dela telesa, kjer je prišlo do poškodbe, s čimer se zmanjša vnetje in oteklina.

4. Kompresijska masaža:

Kompresijska masaža je znana tudi kot ritmična kompresija v mišice. To se naredi za globoko hiperemijo in tudi zmehča tkiva. Ta je bolj ogrevalna masaža pred katero koli drugo masažo.

Različne vrste masaž na svetu:

Poleg teh masažnih tehnik se izvajajo tudi druge vrste masažnih metod. Oglejte si te.

1. Švedska masaža:

Švedska masaža

Najpogostejša metoda je švedska masaža. To je najboljše za sprostitev, še posebej po stresnem in utrujajočem tednu. Masaža je lahka in je namenjena absolutni sprostitvi. Vključujejo daljše in bolj tekoče kapi, ki bodo sprostili občutek in ustvarili pozitiven hormonski odziv. Študije so pokazale, da ena sama švedska masaža zmanjša kortizol v krvi, ki je stresni hormon. V Goi je še posebej znan, saj je na voljo veliko strokovnjakov.

2. Masaža globokih tkiv:

Globoka masaža tkiv

Globoka masaža tkiv pomaga popraviti vzorce gibanja, kar vključuje poglobitev v masažo, da se sprostijo sprožilne točke in s tem izboljša mobilnost. Masaža ni boleča, vendar je lahko precej neprijetna. To masažo opravite le pod nadzorom strokovnjaka. Globoko masažo tkiv je najbolje narediti v Kerali.

3. Rolfing:

Rolfing

Ta je masaža s pristopom celega telesa. Razvila ga je Ida Rolf. Terapevti običajno bodijo, potiskajo in gnetejo vaše telo, da spodbudijo pretok krvi in ​​boljše gibanje. Uporabljajo tehniko, imenovano Strukturna integracija, ki je pristop celega telesa. Indijska država Maharashtra ima veliko usposobljenih terapevtov, ki se usposabljajo.

4. Shiatsu:

Shiatsu

Shiatsu v japonščini pomeni “pritisk prstov”, kjer terapevti uporabljajo samo palec, prste in dlan po vsem telesu. Izvajali so različne pritiske, da bi ozdravili in regenerirali telo. Znano je tudi, da shiatsu izboljša cikel spanja. Kochi v zvezni državi Kerala ponuja odlično shiatsu masažo.

5. Športna masaža:

Športna masaža

Športniki uporabljajo športno masažo za pripravo ali celo okrevanje po katerem koli športnem dogodku. To se naredi za preprečevanje poškodb, povečanje prožnosti. Izboljšala bo tudi splošno športno uspešnost. Kljub temu, da niste športnik, pa ga lahko še vedno opravite, saj bo le odpravil bolečine v mišicah in izboljšal splošno gibanje. Športna masaža se osredotoča na tiste mišice, v katere je vključen športnik, s čimer se poveča pretok krvi. Stiskanje, hitrejše trenje udarcev in terapija tlačne točke so nekatere tehnike, ki jih uporablja strokovnjak.

6. Refleksoterapija:

Refleksoterapija

Ta v resnici ni masaža, ampak praksa, ki pritiska na refleksna območja stopal, rok in zunanjega ušesa. Ti deli se nanašajo na druge posebne organe vaših in celo na žleze. Ko se ti deli stimulirajo s pritiskom prstov, pomaga pri boljšem zdravju teh povezanih organov in tudi žlez, ki se stimulirajo po energetskih poteh. Za to zaupajte Kerali!

7. Kranialna sakralna terapija:

Lobanjska sakralna terapija

CST ali lobanjska sakralna terapija je vrsta masaže, ki je karoserija, namenjena lajšanju stiskanja kosti glave, križnice, ki je trikotna kost v spodnjem delu hrbta, in hrbtenice. Nežno pritiska na glavo, vrat in hrbet, da razbremeni nastalo stiskanje in posledično bolečino. To lahko počnejo ljudje vseh starosti in predvsem za zdravljenje migrene, zaprtja, glavobola, sinusov, bolečine v vratu ter motenih ciklov spanja in nespečnosti. Ta masaža je znana in strokovnjake najdemo predvsem v Delhiju in Gurgaonu.

8. Prenatalna masaža:

Prenatalna masaža

To je običajna masaža, ki pomaga sprostiti napete mišice, olajšati dvignjena mesta, izboljšati prekrvavitev in mobilnost. Uporabljene tehnike se spreminjajo glede na potrebe noseče matere in na tisto, kar je zanjo primerno. Sprošča vezi. Znano je, da izboljšuje razpoloženje in depresijo med nosečnostjo, ki običajno prizadene ženske med nosečnostjo. V Hyderabadu je nekaj dobro usposobljenih strokovnjakov, ki zagotavljajo izjemne storitve.

9. Geriatrična masaža:

Geriatrična masaža

Tukaj je dobra masaža za starejše in starejše ljudi. Posebej je zasnovan tako, da ustreza njihovim potrebam, kjer se z rokami manipulira z mehkimi tkivi telesa. To bo izboljšalo splošno cirkulacijo, lajšalo bolečine in tudi izboljšalo obseg gibanja. Pomagal bo tudi pri ohranjanju njihovega splošnega zdravja s starostjo. Pri tem vam bo pomagal kateri koli vodilni spa v metropoli.

10. Aromaterapevtska masaža:

Aromaterapevtska masaža

ta je bolj podobna švedski masaži, vendar z dišečimi olji in vonjem. Eterična olja so dober način za sprostitev in odpravljanje stresa. Imajo visoko zdravilno moč. Olja sivke pomagajo pri sprostitvi, medtem ko olje vrtnice pomirjajo in pomirjajo vaš um. Ta pomirjujoč učinek lahko ozdravi glavobol, nespečnost in druge prebavne motnje. Najbolje jih je narediti, ko ste v Goi ali Kerali. Države ponujajo široko paleto aromaterapevtskih masaž s pristnimi dišečimi olji.

11. Masaža z vročimi kamni:

Masaža z vročimi kamni

Masaža z vročimi kamni je druga vrsta masaže, ki naj bi sprostila in sprostila napete mišice. Pri masaži se zgodi, da je telo izpostavljeno gladkim in ravnim segretim kamenjem na določenih delih telesa. Kamni vsebujejo bazalt, za katerega je znano, da zadržuje toploto. Te kamne lahko položite na želodec, prsni koš, hrbtenico, obraz ali stopala. Za izpolnjevanje posebne obdelave lahko uporabijo dolge robove, krožne gibe, vibracije ali celo gnetenje. Znatno zmanjšuje depresijo in sprošča telo z izboljšanjem pretoka krvi na prizadeto območje. V Udaipurju so znane masaže z vročim kamnom.

12. Tajska masaža:

Tajska masaža

Pogosto slišana masaža poleg švedske masaže je tajska masaža. Uporablja točke pritiska, raztezanje mišic in celo stiskanje v ritmičnem gibanju. Terapevt pri masaži uporablja roko, stopala in komolec. Ne uporablja olj in za dosego rezultatov porabi energijske točke telesa za masažo. Izboljša splošno prekrvavitev in zmanjša raven stresa pri posamezniku. Hyderabad ima odlične centre za tajsko masažo. Države, kot sta Goa in Kerala, nudijo tudi dobro tajsko masažo.

13. Reiki masaža:

Reiki masaža

Reiki je bolj naravno zdravljenje telesa, ki se osredotoča na telesno energijo. Reiki pomaga telesu pri sproščanju napetosti tako, da se osredotoči na poti, imenovane čakra, poldnevnik in Nadi. To so poti, po katerih teče življenje. Zdravi se tako, da teče skozi te prizadete energetske dele. To morate narediti enkrat v življenju, da dejansko doživite užitek masaže. Reiki se običajno izvaja v Kerali, vendar večinoma zunaj Indije.

Koliko vrst masaž v Indiji in kje se izvajajo:

Tukaj je popoln vodnik, kjer najdete najboljše masažne centre v Indiji.

1. Somatheeram Ayurveda letovišče, Kerala:

Nahaja se na jugu Kovalama v Trivandrumu, kraj pa je znan po obsežnih masažah. Imajo ajurvedske pakete, ki so namenjeni zdravljenju paralize in drugih živčnih motenj. Vsaka seja traja približno 60-90 minut 7 do 21 dni. V paket so vključene tudi najboljše oblike joge, ki so namenjene vašemu namenu. Njihovo ajurvedsko zdravljenje se je izkazalo za medicinsko učinkovito. Tu pričakujte le najboljše.

2. Devaaya:

To je ajurvedski center za zdravljenje narave v Goi, ki naturopatijo jemlje resno. Zdravljenje poteka z roko v roki z jogo, meditacijo in glasbo. Popravki življenjskega sloga in načrtovanje prehrane so tu še druge prednosti. Središče se vrti okoli Vishnu Shastre in dodaja harmonijo vaši celotni izkušnji. Če ste mislili, da gre pri Goi za zabavo in pijačo, je čas, da to doživite.

3. Ananda, Himalaja:

Sredi visokih Himalaj je kraj, ki ponuja blažen proces pomlajevanja, ki vam pomaga pri ozdravitvi z ajurvedo in aromaterapijo. Tam so na voljo evropski in tajski tretmaji. Za dokončanje procesa zdravljenja porabijo manj olja in več počasnih masaž. Privoščite si čaj za zdravje, medtem ko se potopite v čudovit razgled na gore.

4. Leela, Udaipur:

Udaipur, znan kot mesto jezer in palač, ponuja vrhunske ajurvedske zdravilne tretmaje in masaže. Specializirani so za masaže z vročimi kamni, nego obraza, jogo in meditacijo. Spa šotori in arhitektura v slogu haveli so poslastica za oči in bodo pomagali pri sprostitvi in ​​odpravljanju negativnosti življenja. Privoščite si dobro glasbo in se preprosto osredotočite na umivanje bolečin.

5. Ayurvedska zdravstvena vas Kairali:

Še ena iz Kerale, ta se nahaja v Palakkadu. Zgrajen okoli izkoriščanja koristi ajurvede, center ponuja zdravila iz zeliščnih rastlin. Imajo tudi okoli 20 centrov v tujini in 25 centrov po vsej Indiji. Doživite dobroto živenja brez napetosti in zdravega življenja v zahodnih Gatih, ki so slikoviti.

Masaže so učinkovit način za zdravljenje številnih telesnih bolečin. Ne samo, da vam nudijo dovolj sprostitve, ampak tudi pomagajo pri boljšem pretoku krvi in ​​povečajo imunost telesa. Dobra masaža se izvaja tudi z različnimi stopnjami pritiska, ki jih mora vedno opraviti strokovnjak. Torej, kaj čakate? Potopite in doživite prednosti dobre masaže ta vikend. Prepričani smo, da vam bo všeč!

VRSTE MASAŽ