Pomanjkanje vitaminov je vse večji del življenja vsakogar. Zavedanje o pomanjkanju vitaminov in o tem, kako ga premagati, narašča v današnjem času! Vitamini in minerali so temeljni del našega življenja kot dihanje. Številne študije dokazujejo, da so bistvenega pomena za ohranjanje zdravega telesa in pomoč pri boju proti boleznim. Moški so nekatere žrtve pomanjkanja vitaminov in mineralov v telesu. Treba je imeti predstavo o esencialnih multivitaminih za moške in virih, od koder jih lahko dobite.

Bistveni vitamini in minerali, ki jih moški potrebujejo:

Organske snovi, ki jih proizvajajo rastline ali živali, se imenujejo vitamini in se v našem telesu ne sintetizirajo (razen vitamina D), zato jih je treba pridobiti s hrano. Ker so minerali anorganski in so na voljo v tleh, kamninah ali vodi, minerale pa lahko absorbirate iz okolja. Vitamini so dveh vrst, topni v vodi, ki vsebujejo osem vitaminov B in vitamin C. Vitamini A, D, E in K so topni v maščobah.

 • Popolna koža in dober vid-vitamin A.
 • Proizvaja energijo – vitamin B1 (tiamin).
 • Ščiti vaše telo pred radiki – vitamin B2 (riboflavin).
 • Zmanjšuje možna tveganja za srce – vitamin B3 (niacin).
 • Poveča imunost – vitamin B5 (pantotenska kislina).
 • Proizvodnja mielina in celic – vitamin B6 (piridoksin).
 • Poveča metabolizem in zdravje kože – vitamin B7 (biotin)
 • Krepitev živčnega sistema – vitamin B9 (folat).
 • Proizvodnja eritrocitov – vitamin B12 (kobalamin).
 • Rast telesnega tkiva-vitamin C.
 • Močnejše kosti-vitamin D.
 • Imuniteta – vitamin E.
 • Zdravje srca in kosti-vitamin K
 • Zdravje ščitnice – jod.
 • Magnezij za biokemično delovanje telesa
 • Omega 3 maščobne kisline za zdravje možganov
 • Kalcij za zdravje kosti.
 • Železo preprečuje anemijo.
 • Holin za delovanje jeter.

Najboljši viri hrane za bistvene vitamine:

Številna živila so bogata z vitamini in minerali, ki so bistveni za zdravo delovanje vašega telesa. Z nekaj spremembami v prehrani z dodajanjem zdravega sadja, zelenjave in mlečnih izdelkov za zdravo spremembo. Tu je seznam živil, vitaminov in mineralov, ki vam jih zagotavljajo, da ostanete v formi in so lahko dostopni.

19 najboljših multivitaminov za moške:

Kljub vsem prehranskim vnosom bo včasih treba vzeti dodatke za določeno pomanjkljivost, odvisno od vašega telesa. Oglejte si te multivitaminske dodatke, zlasti za moške, ki so na voljo na trgu.

1. Dnevni multivitamin GNC Mega Men 50 Plus One na dan:

Gnc Mega Men 50 Plus

KUPI ZDAJ

Ultra koncentrirana multivitaminska tableta Gnc mega men 50 plus ena dnevno prinaša 39 vitalnih hranil, ki vsebujejo 18 vitaminov in mineralov v eni kapsuli. Bori se proti koreninam iz vašega telesa, saj je napolnjeno z antioksidanti. Vsebuje tudi folno kislino in vitamin B1, ki pomagata povečati presnovo in proizvodnjo energije. GNC mega men multivitamin vsebuje tudi L-arginin, ki krepi spolno zdravje, saj likopen spodbuja optimalno delovanje prostate in pravilen pretok urina.

Stranski učinki: Neprijeten okus, razdražen želodec, slabost in zardevanje so nekateri neželeni učinki, in če ti simptomi ne prenehajo, se obrnite na zdravnika.

2. Moški Essattovite:

Moški moški

KUPI ZDAJ

Te multivitaminske tablete vsebujejo 300 mcg likopena, ki pomaga izboljšati zdravje srca, mešanico vitaminov A, E in cinka, ki imajo antioksidativne lastnosti, ki pomagajo telesu pri zdravljenju. 15mcg mcg Brahmi, ki povečuje vitalnost in reproduktivno zdravje pri moških. vitamini D3 krepijo vaše kosti, ashwagandha pa pomaga pri pravilni prebavi in ​​zmanjšuje utrujenost.

Stranski učinki: Ni posebnih stranskih učinkov.

3. Naturyz moški športni multivitamini:

Naturyz Moški šport

KUPI ZDAJ

To je multivitamin za moške športe znamke Naturyz. Ima mešanico 55 vitalnih hranil in učinkovitih ojačevalcev, ki vključujejo vitamine, ojačevalce testosterona, minerale, antioksidante, športne aminokisline, fitonutriente za vitalnost, prebavne encime, ki telesu pomagajo pri obnavljanju potrebnih vitaminov in mineralov. Prav tako podpira zdravje kosti in oči.

Stranski učinki: Ni posebnih stranskih učinkov.

4. MuscleXP MultiVitamin moški dnevni športi s 47 hranili:

Muclexp Men Daily Vital Sports

KUPI ZDAJ

Muscle XP multivitaminski moški dnevni športi imajo vseobsegajočo in popolno formulo, ki prinaša 47 mineralov, vitaminov, fitonutrientov, antioksidantov, aminokislin, prebavnih encimov, ki se zlijejo v eno tableto. Izpolnjuje in potrjuje vse zahteve, s katerimi se soočajo moški.

Stranski učinki: Čeprav ni stranskih učinkov, je treba odmerek ohraniti.

5. Optimalna prehrana, ON Opti-Men multivitamini:

Na Opti Men

KUPI ZDAJ

Če iščete multivitamine, ki spodbujajo zdravo življenje, potem je opti-men multivitamin najboljši za vas. Je popoln prehranski dodatek, ki je majhne velikosti in pomaga izgubiti nepotrebno maščobo. To je mešanica sestavin, ki vsebujejo antioksidante, vitamine in izvlečke, ki postavljajo temelje in pomagajo spodbujati zdravo telo.

Stranski učinki: Zaprtje, razdražen želodec in driska so nekateri neželeni učinki, ki se zmanjšajo, ko se telo navadi na tablete.

6. Enodnevne enodnevne multivitaminske tablete za moško zdravje:

Moški en dan

KUPI ZDAJ

To je multivitaminski in multi-mineralni dodatek, ki je oblikovan tako, da podpira zdravje srca in vzdržuje vaš krvni tlak na zdravi ravni ter telesu zagotavlja imunost, ki pomaga pri boju proti boleznim.

Stranski učinki: Nekateri manjši stranski učinki so razdražen želodec, neprijeten okus in glavobol. Če se pojavijo hudi učinki, kot je koprivnica, se je bolje posvetovati z zdravnikom.

7. Centrum srebrni moški:

Centrum srebrni moški 50

KUPI ZDAJ

Centrum silver men je multivitaminski dodatek, ki vas oskrbi s hranili, kot so magnezij, vitamini D in B6, ki pomagajo pri delovanju mišic. Cink in vitamin B podpirajo zdravje možganov, vitamini A, C, E in lutein pa ohranjajo vaše oči zdrave. Vsa hranila v teh tabletah pomagajo ohranjati zdravo telo.

Stranski učinki: Slabost, razdražen želodec, neprijeten okus in zardevanje so nekateri neželeni učinki. Bolje je, da se posvetujete s svojim zdravnikom, če ste alergični na katero koli sestavino.

8. TrueBasics Multivit moški:

Truebasics Multivit Moški

KUPI ZDAJ

Resnične osnove multivitaminov za moške so mešanica hranil, ki ponujajo različne prednosti. Saberry, lutemax pomagajo aktivnemu življenjskemu slogu, polnemu energije in imunosti. Omega-3, ginko biloba, holin, Celastrus paniculatus pomagajo izboljšati spomin. Moč pri moških se poveča s sestavinami, kot so Tribulus, ashwagandha, izvlečki semen mucune, Safed Musli.

Stranski učinki: Ljudem morda ni všeč močan okus.

9. Swisse Ultivite dnevni multivitamin za moške:

Swisse Mens Ultivite Multivitamin

KUPI ZDAJ

Daily multivitamin by Swisse men’s ultivite je formula, ki združuje več kot 40 sestavin, ki vsebujejo več vitaminov in mineralov ter naravnih zeliščnih izvlečkov in drugih hranil, kar je odličen način za vzdrževanje ustreznega zdravja. To je način, na katerega ena tableta zagotavlja več kot 40 prehranskih potreb moških. Pomaga tudi pri proizvodnji energije, kognitivni sposobnosti in pravilnem delovanju mišic.

Stranski učinki: Preverite sestavine, da ne boste alergični na nič.

10. Rainbow Light Multivitamin za moške:

Rainbow Light Mens One

KUPI ZDAJ

To je multivitaminsko dopolnilo, ki vsebuje zlitje zelenjavnih sokov, probiotikov in prebavnih encimov, zaradi česar je prehransko dopolnilo na osnovi hrane. Izboljša zdravje srca, prostate in reproduktivnega zdravja. To je odlična izbira za moške z alergijami na hrano, saj ne vsebuje glutena, mlečnih izdelkov, arašidov, jajc, rib.

Stranski učinki: Če ga vzamete v zahtevanem odmerku, ni posebnih stranskih učinkov.

11. Več vitaminov Now Foods ADAM Superior za moške:

Now Food Adam Superior Mens Multi

KUPI ZDAJ

Ta multivitaminska kapsula za moške vsebuje Saw palmetto, likopen, alfa lipojsko kislino in CoQ10 skupaj z izvlečki grozdnih semen in naravnim resveratrolom, ki so potrebna hranila, ki pomagajo ohranjati popolno zdravje. Posebnost tega multivitamina je, da ne uporablja nepotrebnih sestavin, ki jih moški potrebujejo za vzdrževanje kondicije.

Stranski učinki: Ni določenih stranskih učinkov.

12. Nature Made Multi Multi zan vitamin in mineral:

Naturemade Multi zanj

KUPI ZDAJ

Sestavljen je iz 22 vitalnih hranil, ki telesu zagotavljajo potrebno hranilno podporo. Vitamin A je bistven za zdravo delovanje oči in gradi močan imunski sistem. Vsebuje vitamin D, ki pomaga krepiti zdravje kosti, zob, mišic in imunskega sistema. To je brez glutena, brez dodanih barvil in brez umetnih arom.

Stranski učinki: Če jemljete v ustreznih odmerkih, nima veliko stranskih učinkov.

13. Vitafusion moški gumijasti vitamini:

Vitafuzijski multiviti

KUPI ZDAJ

To so moški gumijasti vitamini podjetja Vitafusion, ki uporabljajo drzne okuse in barve, ki so hranljiva in okusna alternativa tabletam, ki jih je težko pogoltniti. Omogočajo vam prijeten način uživanja multivitaminov, ki so za moške vsak dan bistveni. Proizvodnja energije, zdravje prostate in krepitev imunskega sistema so nekatere od prednosti teh multivitaminskih gumijev. Je brez glutena in brez mleka, arašidov, drevesnih oreščkov ali soje.

Stranski učinki: Zaprtje, driska, razdražen želodec so nekateri neželeni učinki, dokler se vaše telo ne prilagodi tem multivitaminom.

14. Pot narave, živ! Enkrat na dan, moški vitamini:

Natures Way Alive Once Daily Mens

KUPI ZDAJ

Ima vrhunske vitamine B, aktivno obliko B12, Quatrefolic L-metilfolat, aktivno obliko folata, ki podpira prehrano celotnega telesa. Hranila pomagajo ohranjati zdravje srca, oči. Pomaga tudi pri mišičnih kosteh, celicah, prebavi, imunosti in presnovi. Močno vpliva tudi na lase, kožo in nohte.

Stranski učinki: Pogosti neželeni učinki so razdražen želodec, glavobol in neprijeten okus.

15. Garden of Life, moja prijazna Organics, Moški enkrat dnevno, Multivitamini iz polno hrano:

Mykind Mens enkrat na dan

KUPI ZDAJ

To je multivitaminsko dopolnilo, ki vsebuje vse naravne in vitalne hranilne snovi, ki vam pomagajo ohraniti zdravo telo. Poveča hitrost presnove v telesu in ohranja energijo za daljše obdobje. Primeren je tudi za zdravje srca in prostate. Vse sestavine, uporabljene v tem izdelku, so ekološke in gensko preverjene.

Stranski učinki: Jemanje teh multivitaminov v ustreznem odmerku je potrebno, če prekomerno uživanje lahko povzroči hude alergije.

16. Celovit multivitamin z uravnoteženo prehrano za moške:

Megafood Multi za moške

KUPI ZDAJ

Je uravnotežen multivitamin za moške, ki spodbuja optimalno zdravje ljudi, ki ga jemljejo. Sestavljen je iz naravnih in organskih sestavin, kot so korenje, brokoli, pomaranče, rjavi riž z dodatkom hranil, ki podpirajo zdravo delovanje prostate in zdravje kosti z vitaminom

Stranski učinki: Razdražen želodec, driska in zaprtje so nekateri neželeni učinki, ki so začasni in izginejo, ko se telo navadi.

17. Novo poglavje Vsak človek na dan 40+ multivitaminov:

Novo poglavje Every Mans One Daily Multi

KUPI ZDAJ

Je multivitaminski dodatek, ki je nežen in vsebuje organske sestavine. Je v fermentirani obliki, da poveča vnos hranil. V tem novem poglavju multivitamini vsebujejo superživila, kot so ingver, kurkuma in palmetto, ki so ekološka zelenjava in zelišča, ki pomagajo ohranjati zdravje srca in prostate skupaj z izboljšanjem imunosti. Vse sestavine spodbujajo optimalno zdravje.

Stranski učinki: Ni posebnih stranskih učinkov.

18. Pametne hlače Gummy Vitamini Vse-v-enem multivitamin:

Formula za odrasle Smarty Pants

KUPI ZDAJ

Ima 15 esencialnih hranil za moške v več okusih in je žvečljiv multivitamin. Vsebuje vitamin B12, folat pa omogoča veliko bolj dostopno absorpcijo hranil. Ti multivitamini so primerni tudi za zdravje srca, saj vsebujejo CoQ10 in omega-3 maščobne kisline ter cink, likopen spodbuja zdravje prostate. Ne vsebuje GSO in ne vsebuje alergenov.

Stranski učinki: posebnih stranskih učinkov ni.

19. Formule za odziv INNATE – moški, starejši od 40 let, brez železa, temeljna multivitaminska formula za moške:

Prirojeni moški nad 40 let na dan brez železa

Ena tableta vam daje najvišjo raven energije in je multivitamin na osnovi hrane. Vsebuje pravo sadje in zelenjavo kot sestavine, ki podpirajo imunski sistem in spodbujajo zdravje srca. Ta multivitaminska formula je veliko lažje prebavljiva kot sintetični vitamini, ki so na voljo na trgu. Vsebuje 20 esencialnih hranil, ki so moškim potrebna za zdravo življenje.

Stranski učinki: Ni posebnih stranskih učinkov.

Multivitamini za moške so bistveni za kompenzacijo našega telesa s pomanjkanjem hranil. Več virov hrane nam zagotavlja potrebne vitamine in minerale, včasih pa je za premagovanje nekaterih slabosti potrebno dodatno dopolnilo. Pomembno pa je tudi, da se pred uporabo katerega od teh multivitaminov posvetujete z zdravnikom. Izberite enega in začnite živeti zdravo!

Zavrnitev odgovornosti: Članek nikakor ne obljublja ali zagotavlja, da boste odpravili pomanjkanje vitaminov. To je le opis izdelkov, ki so na voljo na trgu. Vedno je najbolje, da se pred uporabo multivitaminov ali če opazite hude reakcije posvetujte z zdravnikom.

Pogosta vprašanja:

1. Ali vitaminski dodatki delujejo?

Odg. Vitaminsko -mineralni dodatki delujejo dobro le, če jih spremljajo ustrezen režim prehrane in telesna vadba, ki pomagata hitro absorbirati dodatke in voditi zdrav način življenja.

2. Ali so vsi multivitamini vegetarijanski?

Odg. Nekateri vitaminsko -mineralni dodatki so vegetarijanski. Sestavine so navedene na zadnji strani pločevinke in ugotovljeno, ali je veganska. Če torej želite jemati vegetarijanske multivitamine, najprej preverite sestavine.

3. Koliko časa traja, da multivitamini delujejo?

Odg. Nekaj ​​ur traja, da se multivitamini razgradijo in proizvedejo takojšnjo energijo. Druge obljubljene ugodnosti zvezda