Vročina je bolezen, pri kateri se telesna temperatura dvigne nad normalno telesno temperaturo 97,6 stopinj prostega Fahrenheita na 99,6 stopinje Fahrenheita. Drugi terminologiji za zvišano telesno temperaturo sta pireksija ali hipertermija (zaradi intenzivnega vadbe v ht podnebju). Po ajurvedski terminologiji se mrzlica imenuje Jwara. Med zvišano telesno temperaturo se poveča telesna temperatura, ki se spreminja v regulaciji termosa hipotalamusa v možganskem središču.

Po podatkih Ameriške akademije za pediatrijo pravijo, da dojenčki, mlajši od 4 mesecev, z zvišano telesno temperaturo v danki na 100,4 stopinje Fahrenheita, nato svetujejo takojšen posvet z zdravnikom.

Vrste vročine v Indiji morate poznati njihova imena in vzroke

Etiologija:

Vročina povzroča sproščanje interlevkina enega in dveh ter drugega dejavnika, kot je faktor tumorske nekroze, ki prihaja iz belih krvnih celic.

Spletno mesto za merjenje vročine:

 • Aksilarni del.
 • Ustne votline.
 • Timpanična membrana njihovega ušesa.
 • Rektalna metoda.

Vzroki za vročino:

 • Vnetna reakcija zaradi virusnih ali bakterijskih okužb.
 • Stranski učinek zdravila.
 • Cepiva.
 • Okužba pljuč.
 • Rak.
 • Hipertiroidizem.
 • Droge.
 • Revmatoidni artritis in takšna avtoimunska motnja, ki ne reagira na reakcijo protitelesa proti kovanem antigenu.

Ti vzroki vodijo do številnih vrst zvišane telesne temperature, ki jih je mogoče zaznati s preiskavo krvi, urinom ali skeniranjem. Neznani vzroki lahko povzročijo tudi zvišano telesno temperaturo.

Različne vrste vročine v Indiji:

Tukaj je nekaj vrst vročine, ki so jih spoznali:

1. Občasna vročina:

Ko se telesna temperatura dvigne na 37 stopinj Celzija in ponoči se telesna temperatura poveča, kar imenujemo vmesna vročina. Ta vrsta vročine se klasično pojavi med okužbo s paraziti ali bakterijami. Klasičen primer so malarija, septikemija in nekaj drugih vrst. so vrste občasne vročine

 • Kvotična vročina: Obdobje 24 ur zaradi plazmodij falciparum
 • Tercijanska vročica: Vročina se pojavi v 48 urah zaradi parazita Plasmodium vivax
 • Quart in Fever: Vročina se pojavi v 72 urah zaradi malarije plazmodija

2. Stalna zvišana telesna temperatura:

Ko se telesna temperatura dvigne čez dan, temperatura ostane le za eno stopinjo višja od običajne telesne temperature, kar je opaziti med tifusom, ki ga povzroča bakterija Salmonella tifus, Lobarna pljučnica, meningitis, škrlatinka.

vrste vročine

3. Remit šotorska vročina:

Čez dan se vzdržuje telesna temperatura, ponoči pa se temperatura razlikuje za več kot eno stopinjo Fahrenheita kot običajno. Neučinkovit endokarditis in nekaj bakterijskih okužb, kot je Brucellos, je le nekaj primerov.

4. Vročina Pel Ebstein:

To je nekakšna zvišana telesna temperatura, ki jo povzroča Hodgkinov limfom, to je stanje, pri katerem so bele krvne celice prizadete zaradi virusa Ebstein Barr, kar vodi v nastanek limfoma in povečanje bezgavk..

5. Nevtropenična vročica (febrilna nevtropenija):

Pogosto prizadene ljudi z imunsko pomanjkljivostjo, na primer tiste, ki so podvrženi kemoterapiji, dializi ali pacientu, ki je prevedel organ. Nekrofilikov je veliko manj v boju proti kovanju v telesih, kar lahko povzroči bakterijsko ali virusno okužbo, ki povzroči vročino.

vrste vročine

6. Revmatična vročina:

To je posledica streptokoknih bakterij, ki povzročajo okužbo grla, ki, če se ne zdravi, povzroči bolečo zvišano telesno temperaturo. Streptokokna okužba grla tvori bele lise na tonzilih, jeziku in vnetje z glavobolom. Pri diagnozi te okužbe je nujno začeti z antibiotiki.

7. Nenadna visoka vročina:

Ko nekdo misli, da je normalen, a nenadoma pride do povišanja temperature in povzroči utrujenost, utrujenost, bolečine v telesu, ki so klasični simptomi vročine..

8. Visoka vročina:

Ta vrsta bolezni je posledica zelo nalezljivega virusa ali pa imunsko oslabljenega pacienta, ki ga virus zlahka prizadene. Eden najboljših primerov za visoko vročino so ošpice..

Obstaja veliko vrst kavč vročine, ki se lahko razdelijo po resnosti in blago zvišano telesno temperaturo, ki vztraja dan ali dva, zaradi mraza lahko zdravimo z zdravili brez recepta skupaj z domačimi zdravili, kot je med z vročo vodo. nemudoma odpeljite k zdravniku in ga zdravite.