Po 30. letu se mnoge normalne telesne funkcije začnejo upočasnjevati … ali celo razpadati. Zmanjšanje zdravja je lahko posledica številnih različnih dejavnikov, vendar se vse več starejših odraslih sprašuje, kako dobiti več testosterona. Ne glede na to, ali iščete naravne metode za boj proti nizkemu T ali če ste pripravljeni raziskati medicinske programe za povečanje ravni testosterona, bodo naslednje informacije podprle vaša prizadevanja.

Odlično moško telo Awesome Bodybuilder Pozing

5 preprostih korakov za naravno pridobivanje testosterona:

Glede na nasvete Medicinski center TRT za tiste, pri katerih se je raven testosterona morda le nekoliko znižala, je mogoče slediti tem 5 preprostim korakom za naravno pridobivanje testosterona in pozitivne rezultate.

Vadite zmerno:

To je en primer, ko več ni bolje. Izogibajte se prekomernemu naporu, ki lahko povzroči sproščanje kortizola, hormona za zmanjšanje stresa v telesu. Kortizol deluje v nasprotju z vašimi prizadevanji, da bi dobili več testosterona, in lahko zmanjša razpoložljive ravni, zaradi česar je vaša težava z nizkim T še slabša.

Veliko spanja:

Dober spanec lahko naredi čudeže za splošno zdravje telesa, predvsem pa med globokim neprekinjenim spanjem s popolnimi cikli možgani proizvajajo hormone, ki so potrebni za najbolj zdravo delovanje telesa. Zdravi cikli spanja so zelo pomembna sestavina za naravno pridobivanje testosterona.

Zmanjšajte stres:

Poleg zgoraj omenjenih vadb lahko stres katere koli oblike poveča telesno proizvodnjo kortizola. Ne glede na to, ali stres prihaja iz domačega ali službenega življenja, ali nekje vmes, življenje s stresom resno škoduje skoraj vsaki telesni funkciji. The kortizolni hormon je znani sovražnik vsega drugega hormonskega ravnovesja. Telo se preprosto poskuša zaščititi, vendar na splošno ravni testosterona padec, ko je kortizol visok.

Izguba telesne maščobe:

Študije so pokazale, da se shranjena telesna maščoba v telesu pretvori v testosteron. Edini zanesljiv način za preprečitev tega je izguba odvečne telesne maščobe in prizadevanje za vitkejšo in trimernejšo postavo.

Izogibajte se toksinom:

Kemikalije, ki jih najdemo v zelo predelani hrani, motijo ​​telesno sposobnost izrabe testosterona. To velja tudi za tiste toksine, ki segrejejo iz plastičnih posod in steklenic. Izogibajte se tem onesnaževalcem, da kar najbolje izkoristite testosteron.

10 koristnih živil za prehransko pridobivanje testosterona:

Najpomembnejša živila za prehransko pridobivanje testosterona so živila s cinkom, beljakovinami (aminokislinami), vitamini B in maščobnimi kislinami omega-3. Na splošno je priporočljiva protivnetna prehrana. Čeprav je vse to mogoče dobiti bodisi iz živalske ali rastlinske prehrane, so raziskovalci ugotovili, da lahko številni živalski proizvodi dejansko znižajo testosteron in povečajo estrogen, ker pri prebavi proizvajajo kisline, pogosto pa tudi zato, ker so živali same vsebovale hormone.

Torej, če nadaljujemo z našimi koraki za naravno pridobivanje testosterona, bomo tukaj omenili nekaj najmočnejših živil:

Križana zelenjava je koristna pri blokiranju estrogena v telesu, zaradi česar je testosteron učinkovitejši. Med drugim vključujejo brokoli, cvetačo, zelje, ohrovt in repo.

Kokos:

Ne glede na to, ali jeste kokos svež, kot mleko ali surovo kokosovo maslo, je to izjemen vir zdravih maščob. Spodbuja rast mišic, mišično maso in uravnava raven hormonov.

Semena:

Vključite bučna, chia, konopljina, lanena in sezamova semena za njihove koristi pri oskrbi z omega-3 maščobami. Prav tako so odličen vir cinka in zagotavljajo triptofan, ki pomaga uravnotežiti raven hormonov v telesu. Lan in sezam sta koristna, saj vsebujeta polifenole, ki zmanjšujejo estrogen v krvnem obtoku.

Gobe:

Te so uporabne, ker blokirajo proizvodnjo encima aromataze. Aromatazo je treba blokirati, ker je odgovorna za pretvorbo testosterona v estrogen. Poiščite gobe Portobello, crimini, baby button in shiitake ter jih jejte surove ali kuhane.

Maca:

Poleg povečanja in normalizacije ravni hormonov je bilo dokazano, da maca izboljša tudi libido. Pomaga tudi pri povečanju ravni energije pri vadbi … kar pomaga povečati raven testosterona.

Avokado:

Zdrave rastlinske maščobe delajo čudeže na hormonskem sistemu telesa in na ravni energije. Maščobe tega sadja in bogat vitamin B6 pomagajo zmanjšati kortizol in povečati testosteron.

Cela zrna:

Podobno kot semena lahko polifenole najdemo v celih zrnih, kot so:

  • Pšenica
  • Oves
  • Koruza
  • Ječmen
  • Riž
  • Proso

Polifenoli so koristni, ker pomagajo zmanjšati estrogen v telesu.

Zeleni čaj:

To je odličen vir fitokemikalij, ki pomagajo zmanjšati estrogen. Zeleni čaj ima številne druge koristi, vključno z znižanjem holesterola, znižanjem krvnega tlaka in preprečevanjem raka.

Jajca:

Jajca so naravno bogata z nasičenimi maščobami, omega-3, beljakovinami in vitaminom D, ki so potrebni za proizvodnjo testosterona. Zaradi teh razlogov jih je koristno vključiti v prehrano.

Divji losos:

Tudi če sledite alkalizirajoči rastlinski prehrani, je pogosto zdravo vključiti to ribo zaradi njenih izjemnih lastnosti. Vsebuje veliko magnezija, omega-3, beljakovin in vitamina B. Prav tako znižuje raven SHBG (globulina, ki veže spolne hormone), zaradi česar testosteron ni učinkovit..