Kako nadzorovati spanje

Ste razočarani nad spanjem? Seveda premajhen spanec za vas ni v redu, vendar lahko preveč spanja povzroči tudi veliko težav! Spanje je normalno stanje nezavesti, ki ga povzroča večina živali in ljudi, pri čemer se njihov pozorni prostovoljni telesni tok dejansko zgosti. To je možnost, da se fizično telo obnovi zaradi živčnega sistema v mišičnem sistemu.

Nadzor spanja

Za večino prebivalcev je ekstremna zaspanost pri vsakodnevnem delu, prostega časa in varstva otrok. To je prepoznano kot hipersomnija, ponavljajoča se zaspanost, zaradi katere ljudje želijo pogosto dremati, še vedno v službi.

Nasveti za nadzor spanja:

1. Spremenite svoj življenjski slog:

a) Prenehajte kaditi:

Nikotin je tonik, zato se izognete zaspanosti.

b) Priložite urniku spanja:

Če se držite urnika spanja, se bo vaše telo aklimatiziralo na cikel spanja in budnosti ter pomagalo podpreti bolj zdrav spanec.

c) Zamenjajte staro žimnico:

Če je vaša žimnica stara (več kot 6-7 let), je čas, da jo zamenjate z novejšo.

d) Toplota:

Idealna temperatura za vašo spalnico je približno 70 ° F ali 21 ° C.

e) Izklopite elektroniko:

V spalnici ne sme biti lažne svetlobe. Kljub temu lahko majhne LED luči motijo ​​vaš spanec. Poleg tega se izogibajte močni svetlobi 1-2 uri pred spanjem (na primer televizor).

f) Večerja:

Počakajte vsaj 3 ure kasneje, preden zaužijete večerjo, preden greste spat.

2. Poskrbite za dovolj nočnega spanca:

To se lahko sliši jasno; vendar se mnogi od nas prepustijo eni uri britja, sicer dve uri spanja ob sončnem vzhodu, sicer ponoči, da počnemo druge stvari. Skoraj vsi odrasli potrebujejo 7 do 9 ur na noč, najstniki pa pogosto celo 9 ur. Vsako noč blokirajte 8 ali 9 ur za spanje.

3. Vaja:

Če bo vaša kri tekla ves dan, lahko telo ohranite v formi, poleg tega pa bodo vaše spalne navade še bolj zdrave. Če vam delo ne dovoljuje telesne dejavnosti, poskusite jogirati pred večerjo. Kljub temu ne telovadite pred spanjem, sicer boste težje zaspali.

4. Izpolnite zapis o spanju:

Zapisovanje vzorcev spanja, skupaj z vedenjem, ki ste ga izvajali, preden se poskušate udeležiti spanja, vam bo olajšalo določitev sprožilca za dober ali slab slab spanec. Opazovali boste tudi razmerje med vašo stopnjo budnosti čez dan in količino spanca, ki ga spite vsako noč.

5. Bodite zdravi:

Z obnavljanjem vitaminov in hranil v telesu lahko telesno vzdržujete pot. Pogoltnite veliko vode, saj vas lahko dehidracija utrudi in oteži prebujanje ob sončnem vzhodu.

6. Odvračajte pozornost od postelje:

Posteljo uporabljajte za spanje. V postelji ne bi smeli učiti, gledati televizije, igrati videoigric ali pa uporabljati prenosnega računalnika. ” Izogibajte se tudi intenzivnim razpravam v postelji. Lahko vas zapustijo neprespani.

7. Zbudite se in naredite nekaj:

Ko enkrat dokončate svojo rutino, se premaknite. Sprehodite se do službe, sicer pa se pri vožnji malo parkirajte in se povzpnite po stopnicah navzgor. Ob koncu tedna se lahko odpravite na sprehod ali sesajte. Karkoli že opazite, se vam kri premika. Omogočil vam bo, da počistite duševne pajčevine, ki jih pusti spanec, in se pomirite.

9. Preverite pri zdravniku, če je to nujno:

Težave s spanjem imajo lahko fiziološko podlago, ki jo lahko zdravnik diagnosticira in zdravi. (Vendar se zavedajte, da ima lahko nekaj zdravil za spanje kontraproduktivne stranske učinke.