Kako naravno izboljšati presnovno zdravje

Presnova je seštevek vseh kemičnih dejavnosti, ki se dogajajo v človeškem telesu za vzdrževanje živega stanja. Hiter metabolizem lahko telesu pomaga na različne načine. Standardna hitrost presnove vam bo pomagala pri hujšanju, ohranjanju dobrega srca, pravilnem pretoku krvi itd. In še veliko več. Obstaja veliko načinov, kako povečati hitrost presnove. Morda pa vsi ti niso zdravi. Spodaj je nekaj najboljših načinov za naravno pospešitev metabolizma.

Kako povečati presnovo po 40 letih:

Spodaj razpravljamo o 15 najboljših načinih in nasvetih za pospešitev metabolizma na naraven način, ki nimajo stranskih učinkov.

1. Primerna temperatura:

Bivanje v hladnih prostorih vam lahko pomaga stabilizirati hitrost presnove. Verjemite ali ne, to vam bo pomagalo tudi pri kurjenju maščob. Vaš metabolizem se bo izboljšal in tudi raven glukoze se bo stabilizirala. Zato boste za pospešitev metabolizma morali več časa preživeti v klimatiziranih prostorih. Ljudje, ki prebivajo na hladnem, kot je Idaho, imajo boljšo presnovo kot tisti v Miamiju.

2. Poraba kofeina:

Kofein pospešuje vašo presnovo z ohranjanjem presnovnih opeklin. Zmanjšuje tudi tveganje za sladkorno bolezen in pomaga pri razgradnji maščob. Poraba dveh skodelic kave na dan lahko povzroči izjemno hitrost presnove.

3. Tek:

Poleg ohranjanja telesne pripravljenosti tek pomaga pospešiti presnovo, saj pritiska na mitohondrije in otežuje vzdrževanje opeklin, ki so potrebne za izgorevanje maščob. Tek velja za enega najboljših načinov za kurjenje maščob in tudi za ohranjanje stabilne presnove.

Kako povečati presnovo po 40

4. Vnos omega-3:

Če zaužijete veliko rib, boste pospešili presnovo, saj boste dobili zadostno količino omega-3. Omega-3 pomaga stabilizirati raven sladkorja v krvi, kar dodatno pomaga uravnavati hitrost presnove.

5. Izogibanje pretiranemu stresu:

Prekomerni stres je eden glavnih razlogov za slab metabolizem. Človeško telo ni zasnovano za prenašanje kakršnega koli presežnega stresa. Če torej preživljate stresni teden, potem ne morete pričakovati, da bo vaše telo delovalo normalno. Če želite ohraniti stabilno stopnjo metabolizma, morate najprej zmanjšati stres.

6. Zvočni spanec:

Pravilni spanec ponoči bo telesu pomagal pri vzdrževanju stabilne stopnje presnove. Močan in žensk bo močan spanec sprostil organe in mišice ter jim zagotovil pravilno presnovo. Poleg tega vas bo dober spanec rešil lenobe.

7. Gradnja mišic:

Dobro razvita moška postava vam bo pomagala pri presnovi. Tudi manjše dvigovanje uteži lahko pospeši vašo presnovo. Vaja pomaga pri kurjenju maščob s pospeševanjem srčnega utripa. Hitro delovanje organov poveča tudi presnovo v telesu.

8. Jejte zeleni čaj:

Dokazano je, da nam zeleni čaj omogoča hitrejšo presnovo. Zaradi prisotnosti antioksidantov je zeleni čaj eden najboljših načinov za naravno pospešitev presnove. Torej od zdaj naprej zeliščni. Je eno najboljših domačih zdravil za pospešitev metabolizma.

9. V svojo prehrano vključite kalorije:

Če ste na dieti in zmanjšate količino ogljikovih hidratov, ne boste mogli povečati stopnje metabolizma. Priporočljivo je, da v svojo prehrano vključite ogljikove hidrate, na primer krompir, da pospešite presnovo. Za povprečne ženske, stare ne več kot 40 let, bi morala biti poraba kalorij približno 1300 kalorij. Uživanje hrane, ki vsebuje ogljikove hidrate, je ključnega pomena za vzdrževanje stabilne stopnje presnove.

10. Jagode in grozdje:

Kako naravno pospešiti presnovo, lahko vemo le iz dobrote tega jagodičja in grozdja. Tukaj govorimo o različnih sortah jagodičja, zlasti s črno stranjo grozdja. Dodajte jih k svojemu vsakodnevnemu zajtrku, žitaricam z grozdjem in jagodami ter začnite dan z energijo in rahlim želodcem. Antioksidanti zagotavljajo hitro prebavo in s tem povečajo raven presnove v telesu.

11. Zelišča za reševanje:

Zeliščna nega je vedno najboljši način, ko gre za manjše težave v zvezi s telesom. Čeprav je zeliščni čaj v tem času olajšanje pri težavah s prebavo, se zelišča, kot so rožmarin, peteršilj, koriander, timijan in celo bazilika, pogosto uporabljajo za dodajanje okusa vašemu okusu. Poleg teh zelišč sodelujejo tudi pri zdravljenju težav s prebavo, kar omogoča, da se presnova razmnožuje in naravno pospešuje.

12. Natty Afera:

Orehi so dober način za pospešitev metabolizma. Prvič, oreščki so močan vir beljakovin in vitaminov, k temu pa dodamo visoko vsebnost vlaknin in kalorij oreščkov, kot so pistacija in mandlji. Hrana z visoko vsebnostjo vlaknin ima vedno visoko prebavljivost, kar lahko napolni želodec in hkrati pomaga pri prebavi. Presnova z orehi je najlažji način za to. Drugi pomembni oreški, ki vam lahko pomagajo, so indijski orehi, lešniki, pekani in celo orehi. V jutranji kozarec mleka dodajte nekaj oreščkov in bodite veseli do konca dneva.

Kako do hitrejše presnove

13. Ovsena kaša:

Ali ne veste, kako povečati metabolizem z ovsenimi kosmiči, tukaj je rešitev za to. Jutranji zajtrk s skodelico mleka in ovsa vas lahko vedno dolgo nasiti, saj oves napolni vaš želodec in ga drži tesno in lahkega. Poleg tega oves vsebuje veliko vlaknin in pomaga pri hitri prebavi, tako da plin ali napihnjenost ne moreta ovirati. zajtrk z mlekom in ovsenimi kosmiči zjutraj lahko ohrani vaše telo precej lahkotno in svobodno, hkrati pa spodbudi presnovo.

14. Jogurt:

Gotovo se sprašujete, kako pospešiti presnovo, medtem ko se še vedno zabavate? Jogurt na svoji osnovni ravni je bil vedno dobro zdravilo za segret želodec ali prebavne motnje, ki takoj ohladijo in pomirjajo notranjost, tako da lahko prebava dobro napreduje. Jogurt lahko uporabite kot puščavo ali preprosto kot jutranji zajtrk. Če se pojavijo prebavne motnje, napihnjenost ali plini, dodajte jogurt v svojo prehrano in preprečite dnevne težave.

15. Slog vnosa hrane:

Gotovo se sprašujete, kako pospešiti vaš metabolizem samo s prehrano? Hrana v majhnih sorazmernih količinah je lahko enostavna za prebavo, še posebej, če vam primanjkuje presnove. Ko vsakič zaužijete le malo, se vaše telo dobro spopade s hrano, tudi če je začinjena in vroča. Ko je stran prebave že obdelana, se lahko prebije naslednja serija. Zato vam lahko sprememba načina prehranjevanja pomaga povečati metabolizem. Pogosti obroki, vendar v manjših porcijah, so nov slog.

Presnova je način, kako se vaše telo spopade s prebavo in izgorevanjem maščob. Pogosto bi naleteli na ljudi, ki bi jedli veliko, a se nikoli res niso preveč zredili. To je predvsem povezano z visoko presnovo, ki zajema beljakovine v hrani in jih uporablja v telesu za pospešitev prebave. Presežek gre naravnost v krmo in se izloči iz telesa.