Nadarjeni smo imeli privilegij, da na svet gledamo v najboljšem in najslabšem svetu, in vse zato, ker za našimi malimi opazovalci stoji nekaj zapletenega omrežja optičnih mrež, povezanih in medsebojno povezanih z možgani, da se zagotovi nemoten mehanizem in nadarjenost vida. Na kratko, vid je sposobnost uporabe vida za ogled sveta. Tako kot kateri koli drugi del telesa ima tudi vsak vid za sabo živce, ki lahko včasih pride do okvare in tako kot kateri koli drugi del telesa se tudi ta poškoduje, ko pride na sceno izraz “slab vid”.

Običajni osumljenci in najpogostejša očesna motnja sta daljnovidnost ali kratkovidnost, odvisno od situacije, v kateri se soočate. Potem so tu še bolniki s sladkorno boleznijo in katarakto. Katarakta povzroči nepreglednost, ki prekrije oko, kar povzroči izgubo vida in intoleranco za bleščanje. Tudi prekomerna obremenitev optičnih živcev lahko povzroči poškodbe očesnih živcev, kar povzroči poslabšanje vida. Nekatere pogoste motnje vida lahko krivijo bolezni, kot je glavkom.

Naravno izboljšajte vid

Kaj so vzroki za slab vid:

Slab vid je lahko posledica različnih razlogov, glavni razlog je lahko genetika, genetika ima veliko vlogo pri poslabšanju vida. Za dodatno razlago genetike gre za težave, ki jih imate vi in ​​vaši stari starši, ki ste jih nevede prenesli na vas, pri primeru vida pa je to pogost dejavnik, pogosto se vidi, da imajo ljudje težave z vidom, ker ima njihova družina zgodovino. zaradi težav z vidom.

Razen genetike je visok krvni sladkor tudi spodbujevalec slabega vida. Visok krvni sladkor povzroča sladkorno bolezen, ki dolgoročno povzroči obliko slepote, znano kot katarakta. Slab vid je problem, s katerim danes trpi 5 od desetih ljudi, zaradi česar ima le 50% prebivalstva dober vid. Za odpravo problema slabega vida je bilo storjenih veliko napredkov, tako da lahko ljudje spet vidijo jasno.

Obstaja nekaj glavnih vzrokov za slab vid, ki segajo od skromnega do izjemno nevarnega. Slab vid lahko najprej povzročijo dedne težave, če opazite, da je kateri od vaših staršev že nosil očala, ker ima težave z vidom, potem je zelo verjetno, da ste to težavo prenesli na vas. Drug vzrok je lahko, da imate težave z visokim krvnim sladkorjem. Visok krvni sladkor ima dva povzročitelja, bodisi ste debeli ali ste že imeli sladkorno bolezen. Debelost je glavni vzrok visokega krvnega sladkorja. Visok krvni sladkor vodi v slepoto in je bil zabeležen v številnih znanih primerih.

Včasih pa je lahko vzrok za slab vid tako preprost, kot je naprezanje oči. V svetu, kjer nenehno beremo knjige, računalniške zaslone ali pametne telefone, se naše oči zaradi te intenzivne in dolgotrajne koncentracije zlahka utrudijo, kar lahko privede do slabega vida. Dolgotrajna osredotočenost na pametne telefone in računalniške zaslone lahko povzroči obremenitev oči, zaradi česar se oči ne morejo osredotočiti na predmete, ki se nahajajo daleč stran. Starost je tudi pogost vzrok za poslabšanje vida. Čeprav se lahko kateri koli del očesa in vida sčasoma poslabša, je najpogostejši vzrok za izgubo vida v poznejših letih leča očesnega zrkla, ki postaja debelejša in trda. Laserska operacija očesa lahko v zgodnjih letih odpravi težave z vidom, le redki izmed nas bodo dočakali starost in še vedno ohranili vid 20/20, z operacijo ali brez nje.

Drugi vzroki za težave z vidom so lahko poškodbe glave, okužbe oči, težave pri porodu itd. Rast brazgotinskega tkiva, imenovanega starostna degeneracija makule, je stanje, pri katerem celice makule v očesu degenerirajo zaradi rasti nenormalnih krvnih žil v mrežnici, prav tako vodi do slabega vida. Vse te težave imajo en sam in podoben izid; počasi in vztrajno vam bodo uničili vid. Zato še danes ukrepajte, da boste lahko še naprej videli čudovit svet okoli sebe.

Kako naravno izboljšati vid – najboljši nasveti:

Spodaj je nekaj zelo priročnih nasvetov, ki vam bodo pomagali učinkovito izboljšati vid v zelo kratkem času. Vaš vid je eden najpomembnejših delov vaših čutnih organov, zato je njihova varnost izjemno pomembna, nekateri najboljši nasveti so

1. Vaje za naravno izboljšanje vida:

Obstaja nekaj vaj, ki vam lahko ob vadbi v veliki meri pomagajo izboljšati vid. Te vaje so vredne, saj boste v kratkem opazili veliko razliko v tem, kar vam je bolj jasno, te vaje so:-

♦ Utripajoča seja:

Utripanje pomaga ustvariti film okoli oči, ki ga ščiti pred prahom in ga ščiti pred okužbo. Čeprav si naravno utripamo, če si vzamemo malo časa in se posvetimo samo utripanju, recimo 10 minut, kjer mirno sedimo in občasno utripamo, bo to imelo velik vpliv na naše oči. Ne samo, da jih bomo počivali, temveč jih bomo tudi zaščitili pred vsakim prahom ali snovjo.

♦ Premiki od leve proti desni:

Zaprite oči in jih začnite premikati od leve proti desni. Ta vaja pomaga umiriti napetost v očeh in vam daje bolj sproščen občutek. To je vedno dobro narediti ponoči, saj je po tej vaji potreben dober spanec. Če to počnete pred spanjem približno tri tedne, boste zagotovo izboljšali vid.

♦ Joga:

Joga nam ponuja številne vaje, ki nam lahko pomagajo izboljšati vid. Nekatere od teh vaj so dlan, utripanje, rotacijski pogled, pogled spredaj in vstran, stranski pogled itd.

Palming-Drgnite dlani, dokler se ne segrejejo, in jih nežno pritisnite na veke. Občutite toplino dlani, ki se prenaša na vaše oči, in očesne mišice se sprostite. Ostanite tako, dokler vaše oči popolnoma ne absorbirajo toplote iz vaših rok in to ponovite vsaj trikrat.

Hitro utripajte približno 10 -krat. Zaprite oči in se za nekaj sekund sprostite, pri čemer se osredotočite na dihanje. To vajo ponovite približno 5 -krat.

2. Domača sredstva za naravno izboljšanje vida:

Za ozdravitev vida je na voljo veliko domačih sredstev, nekaterim pa so ta zdravila edina, ki pomagajo pri njihovem vidu, to so:-

♦ Steam:

Para, ki se nanese na oči, lahko pomaga umiriti napetost okoli očesnih očes. Slab vid je običajno posledica prevelikega stresa na živce v očeh. Steam lahko pomaga odpraviti to težavo.

♦ Terapija pri šibki svetlobi:

Za naprednejše paciente s težavami z vidom je terapija pri šibki svetlobi odlično domače zdravilo, pri tem se oseba izogiba močni svetlobi in jo uvaja le v mehko svetlobo, s čimer se lahko zaceli katera koli rana v očesu. Ostra svetloba dodatno škoduje očem in povzroča več težav z vidom. Terapija pri šibki svetlobi je odličen način za zaščito oči in njihovo počasi izboljšanje.

♦ Toplota:

Toplota na vaših očeh vsako noč, ko ste trpeli zaradi poškodbe glave, je najboljši način za nadzor vida. Zaradi travme se včasih pojavi zamegljenost. Ta toplota, ki jo preprosto brisanje brisače prinese na vaše oči, vam bo dalo udobje, ki si ga želite, in pomirilo živce v očeh ter vam tako pomagalo pri nadzoru vida.

♦ Vitamini in antioksidanti:

Dve vrsti vitaminov in antioksidantov pomagata izboljšati vid. To so: vitamin A, katerega pomanjkanje škoduje naši oskrbi s pigmentom rodopsinom, ki je ključnega pomena za ogled pri šibki svetlobi in ponoči, ter luteinom

♦ Korenje:

Če imate nenadoma težave z vidom, vključite surov korenček v svoj vsakdan. To je staro domače zdravilo za obnovitev vida. Če opazite, da je vaš vid zamegljen in morate zamižati, da vidite stvari predaleč ali premajhne za branje, potem imate verjetno težave z vidom. Korenje je bogato z vitaminom A, ki je odlično zdravilo za oči. Vitamin A krepi živce v očeh in vam dolgoročno zagotavlja boljši vid.

Če vnesete korenje ali katero koli hrano, ki je izjemno bogata z vitaminom A, ne boste le dobili zdravo prehrano, ampak boste tudi povečali možnost za odličen vid. Pomanjkanje vitamina A v telesu močno ovira vid. To pomanjkljivost lahko korenček premaga, če ga uživamo surovega ali kuhanega.

♦ Zelena zelenjava:

Bolnik s sladkorno boleznijo ni dolgo časa, preden začnete trpeti zaradi določenih težav z vidom. Če želite nadzorovati sladkorno bolezen, da ne boste imeli težav z vidom, v svojo umazanijo vključite veliko zelene hrane. Zeleni bodo obvladovali sladkorno bolezen z uravnavanjem krvnega sladkorja. To bo le odložilo težavo, čeprav mora sladkorno bolezen pregledati ustrezen zdravnik, da ne bo stranskih učinkov.

♦ Olje jeter trske:

Ribje olje iz jeter, ki je polno hranil, je bogat vir vitaminov A in D in ob ustrezni uporabi pomaga izboljšati vid. Če ga redno uživamo, se bo naš vid močno izboljšal.

 ♦ Borovnica:

Borovnica je priljubljeno zelišče za vid in oči, ki lahko pomaga tudi pri izboljšanju nočnega vida, saj spodbuja regeneracijo vidno vijolične komponente mrežnice.

Prav tako nas ščiti pred makularno degeneracijo, glavkomom, katarakto itd. Dobro je tudi pri težavah z mrežnico, ki so povezane s sladkorno boleznijo in visokim krvnim tlakom, ker vsebuje veliko količino kemikalije, imenovane antocianozid, ki ima zelo močne antioksidativne in protivnetne lastnosti.

♦ Mandlji:

Mandlji so neverjetni za izboljšanje vida zaradi svoje bogate maščobne kisline omega-3, antioksidantov in vitamina E..

  1. 5 do 10 mandljev namočite v vodi čez noč.
  2. Naslednje jutro te mandlje zmeljite, potem ko jim odlepite kožo.
  3. To pasto zaužijte s kozarcem toplega mleka.
  4. To ponavljajte vsak dan vsaj nekaj mesecev.

♦ koromač:

Komarček vsebuje antioksidante, ki spodbujajo zdrave oči in upočasnjujejo napredovanje katarakte. V preteklosti je komarček veljal za zelišče vida.

♦ Divji šparglji:

Divji šparglji so še eno domače zdravilo, ki pomaga izboljšati vid. Ta rastlina spodbuja tudi dolgo in zdravo življenje oči.

Oči so nam dragoceno darilo in jih moramo ceniti. Ne moremo vsi za vedno imeti popolnega vida, če pa se potrudimo zmanjšati obremenitev oči in si aktivno prizadevamo izboljšati vid, se vsekakor lahko poslovimo od očal.