Ali imate težave z želodcem? Ali želite ohraniti zdrav želodec? Če je odgovor pritrdilen! Potem je ta članek za vas. Opazno je, da diete neposredno vplivajo na naše črevesje in dodaten prebavni del telesa. Ne pozabite, da lahko vaš življenjski standard in izbira živil motijo ​​način, kako telo prebavi prehrano, ki jo uživate. Tako vam danes v tem članku povemo nekaj pomembnih nasvetov za ohranjanje zdravega želodca.

Kako ohraniti zdrav želodec

Prebavni sistem je odgovoren za razgradnjo zaužite hrane na hranila, ki jih vaše telo želi. Negotovost, če ignorirate svojo želodčno pripravljenost, bo vaše telo morda naletelo na težave pri prebavi hrane in fasciniranju teh hranil.

Nasveti za ohranjanje zdravja želodca:

Spodaj smo omenili nekaj nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri ohranjanju zdravega želodca. Ti so naslednji;

1. Zaužijte zdravo prehrano:

Nasveti za nego kože - zdrava prehrana

Uživajte živila, polna vlaknin, kot so zelenjava, polnozrnate žitarice, sadje ali žita. Vlaknine navdihujejo material skozi prebavni sistem ter nudijo konstantnost in večino blatu. Najbolje je, da vsak dan zaužijete najmanj 30 g vlaknin, ker bo stabilna hrana, ki je ironična v vlakninah, verjetno zmanjšala tveganje za nastanek divertikularne bolezni, kolorektalnega raka ali bolezni srca. Jejte tudi sadje, kot so jagode, avokado, mango in suho sadje, kot so suhe slive in rozine, saj ponujajo obvezno vlakno in podporo, da je želodec čist in fit.

2. Vnos probiotikov:

Jogurt - sijoča ​​koža

Če imate želodčne razjede in jemljete tablete, je zelo pomembno, da redno jemljete probiotike, kot sta jogurt in kefir. Značilnosti, na primer stres, antibiotiki, pomanjkanje spanja, bolezni, slaba prehrana in izbrana starost, lahko pogosto privedejo do neenakomernosti mikroorganizmov v želodcu. Probiotiki igrajo pomembno vlogo pri ohranjanju ravnovesja “dobrih” mikroorganizmov v želodcu.

3. Pijte veliko vode:

Voda za kožo

Vsak dan morate piti veliko vode, da ohranite močan sistem. Kdaj je vaš urin čist in brez vonja, je to simbol, da prejemate dovolj vode. Pitna voda blagodejno vpliva na mehčanje nekaterih hranil, spodbuja odvajanje odpadkov v prebavilih in podpira sprostitev blata.

4. Izogibajte se kajenju:

Izogibajte se kajenju

Morate vedeti, da kajenje zmanjša moč na povezavi sredi požiralnika in želodca ter spodbudi povratni pretok trebušne kisline v požiralnik ali refluks, kar lahko povzroči želodčne težave in dodatne težave. Podobno kajenje poslabša peptične razjede in vnetne črevesne razmere, poleg tega pa je povezano s povečano nevarnostjo številnih bolezni.

5. Zaužijte pogoste obroke:

Načrt obrokov

Čez dan jejte majhne in pogoste obroke, da ohranite uravnotežen sladkor v krvi, pospešite presnovo in povečate vitalnost. Koristno vam bo tudi, če se pri naslednjem obroku izognete občutku nenasitosti, kar lahko vodi v porabo večje količine diet z visoko vsebnostjo maščob, ki zavirajo vašo absorpcijo.

6. Vaja:

Kardio vadba aerobika

Redna podpora pri vadbi za oblikovanje želodčnega vzdušja, ki omogoča, da se hrana prenaša čez debelo črevo veliko prej, kar prav tako zmanjšuje količino vode, ki je odšla v blatu. Dosledna srčna vadba podpira krepitev želodčnih mišic, poleg tega pa zmanjšuje letargijo z motiviranjem želodčnih mišic, da potisnejo prebavila na vaš sistem.

7. Izogibajte se neželeni hrani:

Hitra hrana

Neželena hrana vsebuje rahlo vlaknine ali hranilne snovi in ​​pogosto zajema velike količine nasičenih maščob, dodatkov in soli, ki so škodljive za telo in zlasti želodec, ko se obremeni. Zato se izogibajte uživanju čipsa, hamburgerjev, krofov, pic itd.

8. Soočite se s stresom:

Prekomerni stres ali živčnost lahko povzročita preobremenitev želodčnega sistema, saj lahko tesnoba poslabša nekatere okoliščine, na primer sindrom razdražljivega črevesja ali peptične razjede.