Med zelo pogostimi zdravstvenimi težavami, ki ste jih morda doživeli, je ena najbolj neprijetnih bolezni zaprtje. Prinaša krče in bolečino skupaj s trdim blatom, ki ga je zelo težko prenesti. Namesto da bi uporabljali zdravila, ki bodo čez nekaj časa poslabšala težavo, ko bo telo nanje odporno, je najbolje, da se držite nekaterih nasvetov in predlogov, ki vam lahko pomagajo premagati zaprtje na zelo učinkovit način. Za varen in enostaven rezultat izberite naravne načine za premagovanje krize.

Kako premagati zaprtje

Ta vodnik spodaj vsebuje nekaj vrhunskih načinov, kako lahko ta cilj dosežete brez večjih težav in napora. Preverite in se jih držite, da zagotovite nemoten in zdrav življenjski slog.

Imejte veliko vode:

Eden najboljših načinov za premagovanje težav z zaprtjem je dovolj vode. To uravnava telesne funkcije in olajša pritisk na črevesje. Trdemu blatu dodaja tudi tekočino in olajša prehajanje. Poleg tega povečuje vlogo prebavnega sistema in tako preprečuje težave z zaprtjem. Za popolno doseganje ciljev popijte približno 10-12 kozarcev navadne vode.

Izogibajte se rafiniranih živil:

Postopek rafiniranja na preprost način odstrani vsebnost vlaknin v katerem koli živilu. Z rafinirano hrano boste samo poslabšali stanje zaprtja. Če želite premagati težavo, je najbolje, da se čim bolj izogibate rafinirani hrani. Beli riž, beli kruh, testenine in beli sladkor, bela moka so primeri rafinirane hrane. Jedilna olja in margarina so tudi ena izmed rafiniranih in predelanih živil, ki se jim je treba izogibati.

Jejte živila, bogata z vlakninami:

Živila, ki vsebujejo dobre količine vlaknin, so ena najboljših stvari pri težavah z zaprtjem. Dodaja razsutem blatu in olajša prehod. V tej krizi ni nič boljšega kot živila, bogata z vlakninami. V dnevni meni vključite sadje in zelenjavo, polnozrnate žitarice, oreščke in druge izdelke, bogate z vlakninami, in za to dobite vidno želene rezultate.

Ostanite brez stresa:

Eden glavnih vzrokov za pogost pojav zaprtja je stres. To pomeni le, da si morate prizadevati za odpravo stresa s tehnikami sproščanja, da zagotovite, da boste premagali osnovni problem nezmožnosti odvajanja blata..

Izogibajte se nekaterim zdravilom:

Zdravila proti bolečinam in antibiotiki so nekatere od kategorij zdravil, ki povzročajo težave z zaprtjem, vendar le začasno. Za premagovanje krize zaprtja je najbolje, da se tem zdravilom čim bolj izogibate. To vam bo zagotovo pomagalo doseči prave rezultate za vaše telo ter za prebavni in izločevalni sistem.

Vodite aktiven življenjski slog:

Pomanjkanje telesne aktivnosti je še en glavni vzrok za zaprtje in številne druge zdravstvene težave. Za tiste, ki želijo najti pravo rešitev krize, ni nič boljšega kot vsak dan telovaditi vsaj 30 minut. To je lahko v obliki hoje ali katerega koli športa, ki vam je všeč.

Imejte zdrave maščobe:

Zdrave maščobe so za telo zelo pomembne, zlasti za nemoteno delovanje mišic. Da bi blato potekalo brez napora, je pomembno, da so mišice zdrave in aktivne. Vključite živila, ki dajejo zdrave maščobe v obliki avokada, oliv, olivnega olja, kokosa, lososa in skuše, semen, oreščkov in ekoloških jajc.