Kako se izogniti bolečinam v hrbtu? Bolečine v hrbtu in poškodbe hrbta so v naši družbi izjemno pogoste. Polovica teh ljudi bo poznala številne epizode težav s hrbtom. Težave s hrbtom lahko povzročijo ribolov, golf, sicer pa se otroci samo igrajo in vnuki polni bolečine.

kako se izogniti bolečinam v hrbtu

V slabih primerih lahko problem s hrbtom ovira še vedno sposobnost oblačenja. Približno vse, kar počnete, zahteva uporabo hrbta, težave s hrbtom pa skoraj nikoli niso posledica samotne dejavnosti ali pa nesreče.

Kako se izogniti bolečinam v hrbtu:

Zdaj v tem članku razlagamo, kako se izogniti bolečinam v hrbtu. Tukaj je 7 nasvetov, kako se izogniti bolečinam v hrbtu, kot sledi.

1. Poza za spanje:

Občasno je priporočljivo spati na boku s koleni, ki ste jih nekoliko dvignili do prsi. Postavite eno blazino pod kolena in drugo pod spodnji del hrbta. Spanje na trebuhu je lahko še posebej težko na hrbtu. Ne morete drugače spati, pod boke položite blazino. Negotovo morate spati na hrbtu, za dodatno oporo položiti pod kolena vzglavnik, sicer zvito brisačo. Medtem ko spite na boku, poskusite ležati ob blazini med nogami, da boki in hrbet ostanejo pravilno poravnani.

2. Bodite pozorni na svojo držo:

Najboljši stol za preprečevanje bolečin v hrbtu je tisti z ravnim hrbtom ali oporo za hrbet. Kolena naj bodo nekoliko višja od bokov, medtem ko sedite. Če želite, podprite noge na stolčku. V primeru, da morate dlje časa nastavljati glavo, dvignite glavo in povlecite želodec. Če je verjetno, sprostite eno nogo na blatu – plus zamenjajte noge za vsakih 5 do 15 minut.

3. Izberite primerno torbico za torbico:

Vzemite torbo, sicer kovček, s širokim, prilagodljivim trakom, ki je dovolj dolg, da sega nad glavo. Kurirska torba (takšna, kot jo nosijo kolesarski glasniki) je popolna za nošenje na ta način. Pašček na nasprotni rami torbe bo enakomerno porazdelil težo in vam bo pomagal ostati v ramenih skupaj s hrbtom brez bolečin. Medtem ko nosite težko torbo, v nasprotnem primeru brez naramnic, pogosto menjajte roke, da se izognete vsemu stresu na eni strani telesa. Če želite olajšati breme, občasno očistite torbe, etuije, nahrbtnik in druge nosilce stvari, ki jih ne potrebujete.

4. Pazi na svojo težo:

Dodatni kilogrami, zlasti v srednjem delu, lahko poslabšajo bolečine v hrbtu zaradi neenakomernega težišča in obremenijo spodnji del hrbta. Če ostanete pri 10 kilogramih svoje idealne teže, lahko pomagate nadzorovati bolečine v hrbtu.

5. Pridobite dodatno vajo:

Hrbet

Negotovo vas boli hrbet; morda mislite, da je najboljši način za sprostitev omejevanje vadbe in počitek. Sicer bi lahko dva dneva počitka pomagala, vendar več kot to morda ne bi pomagalo pri bolečinah. Strokovnjaki zdaj vedo, da lahko običajna telesna aktivnost olajša vnetje in mišično napetost.

6. Prenehajte kaditi:

Kajenje povečuje nevarnost osteoporoze, ki lahko povzroči šibkejšo hrbtenico in bolečine v hrbtu. Ta navada tudi zmanjšuje pretok krvi po vsem telesu, kar zmanjšuje kisik do hrbteničnega tkiva in zavira proces celjenja.

7. Bodite previdni pri dvigovanju:

Ne upogibajte se od pasu, da bi dvignili težke predmete. Obrnite kolena in počepnite, potegnite trebušne mišice in držite predmet poleg telesa, ko vstanete. Ne dvigujte telesa med dvigovanjem. Če lahko, raje potiskajte, ne pa vlecite težkih predmetov. Po hrbtu je lažje potiskati.

8. Izogibajte se stresu:

Stres in bolečine v hrbtu ter napete mišice gredo skupaj z roko v roki. Če nosite veliko napetosti v zgornjem delu hrbta in ramenih, ste zreli za poškodbo hrbta. V tem delu vam bomo pomagali vedeti, ko doživite visoko stopnjo stresa, poleg tega pa bodite previdni pri hrbtu. Poleg tega bomo predstavili nekaj nasvetov za obvladovanje stresa, na primer vizualizacijo.

Upam, da vam bo zgornji članek, kako se izogniti bolečinam v hrbtu, koristen in učinkovito zmanjšal bolečine v hrbtu.