Kaj je onesnaženje vode? Kako se izogniti onesnaženju vode? Javnost, ki se zaveda problema, je prvi in ​​tudi vodilni način za njegovo rešitev. Nekatere spremembe drugače spreminjajo bistvene, kemične in biološke lastnosti vode, ki bodo škodljivo vplivale na živa bitja, je onesnaženje vode.

onesnaževanje vode

Spopadanje z onesnaženjem vode je neverjetno, s čimer se moramo ukvarjati vsi (pa tudi vlade in lokalni sveti). Vsak od nas vpliva na lokalno oskrbo z vodo, skupaj v pogojih kakovosti vode in količine vode, ki jo porabimo v času pomanjkanja. V tem članku sem navedel nekaj stvari, ki vam pomagajo preprečiti onesnaženje vode.

Navodila za preprečevanje onesnaženja vode:

1. Pametno uporabite vodo:

Izogibajte se, da bi pipa delovala, ko ni vlečena. Poleg tega lahko zmanjšate količino vode, ki jo porabite pri umivanju in kopanju. Če vsi to izvajamo, se lahko znatno izognemo pomanjkanju vode in zmanjšamo količino umazane vode, ki potrebuje čiščenje.

2. Izogibajte se zalivanju:

ko pride čas za umivanje travnika in vrta, je priporočljivo uporabiti metodo počasnega zalivanja, da se ustavi povečanje uhajanja gnojil v podtalnico. Kot alternativo zanašanju na škropilnico verjemite, da v nasprotnem primeru kapljate namakalni sistemi s kapljanjem in cevi za namakanje, ki prinašajo višjo stopnjo usposobljenosti.

3. V WC -ju NE izpirajte ničesar:

Izogibajte se izpiranju tablet, tekočine ali zdravil v prahu ali zdravil navzdol po stranišču. Namenjeno priporočilom o pravilnem odstranjevanju vseh vrst medicinskih odpadkov.

4. De-nitrifikacija:

To je naraven proces, ki ga je mogoče navaditi, da ustavi izpiranje nitratov v tleh; ki posledično preprečujejo nečistočo podtalnice s hranili.

5. Manjša uporaba sintetičnega blaga:

Izogibajte se uporabi gospodinjskih izdelkov, ki vsebujejo kemikalije. Kot alternativo uporabite zelene izdelke, podobne biorazgradljivemu milu, in vse naravne toaletne potrebščine. V smeri sveže vaše hiše preprečite s pomočjo belila in kemičnih čistil ter uporabite kis kot nadomestek.

6. Avtomobilsko olje:

Ponovno morate uporabiti, kolikor je verjetno. Poleg tega je pomembno, da avtomobil dobro vzdržujete, da se izognete uhajanju strupenih tekočin, kot sta antifriz in olje.

7. Ne mečite stelja:

Izogibanje metanju odpadkov v reke, jezera ali oceane. Pomagajte očistiti vse odpadke, ki jih opazite na plažah, sicer v rekah in jezerih, potrdite, da je zbiranje stelja varno in ga postavite blizu koša za smeti.

8. Uporabite greznice:

Greznice se uporabljajo za čiščenje odplak na mestu, kjer koli se nahajajo. Običajno so navajeni, da kanalizacijo obravnavajo kot entitetno stavbo.

9. Naravna gnojila:

Gnojila za trate iz naravnih materialov pomagajo preprečiti onesnaženje vode. Priporočajo se kompost ali izdelki, ki vsebujejo kostno moko. Druga izbira gnojila je tista, ki vsebuje dušik s počasnim sproščanjem.

10. Pojdi naravno:

Uporaba kemičnih pesticidov in gnojil vodi v onesnaženje vode, saj okužena voda prodre v podtalnico in odteče blizu vodnega vira. Naravne pesticide, ki jih lahko uporabite, uporabite v insekticidnem milu in piretrumu. Naravna gnojila vsebujejo odrezke trave, lesni pepel in živalski kompost.

11. Uporabite smetnjak:

Tako ali tako nikar ne mečite smeti. Za ves čas poiščite natančen koš za odpadke. To vključuje kraje, kot so plaža, obrežje in vodna telesa. Nerazgradljivo blago, podobno tamponom, plenicam in higienskim vložkom, naj se ne odplakne v stranišče, saj se v takih primerih lahko poškoduje postopek odplak in običajno konča kot stelja na plaži.

Zato je bistveno, da vsak od nas naredi ustrezne korake, da se izogne ​​nečistoči našega najdragocenejšega vira, vode.