Kako se izogniti onesnaževanju zraka?

Onesnaževanje zraka! Ste razdraženi zaradi onesnaženosti zraka? Naredite nekaj, da se izognete onesnaženju zraka. Izogibanje onesnaževanju zraka je pomemben korak k ozelenitvi. Onesnaževanje zdaj zatemnjuje nebesa v mestih po vsem svetu, skupaj z zrakom, ki ga vsi vdihujemo, pa je ves čas bolj onesnažen z delci skupaj z ogljikovim monoksidom. Medtem ko je promet skoraj povsem jasen generator onesnaževanja zraka, dodatna značilnost vašega obstoja poleg tega manipulira s številom izpustov, ki jih ustvarite pri nakupu blaga.

Kako se izogniti onesnaževanju zraka

Vsa onesnaževala so nevarna za zdravje ljudi in okolje. Kako se torej lahko posamezno izognete onesnaženju zraka? Morda boste presenečeni, ko ugotovite, kako veliko lahko pomaga vaše trdo delo. Zato sem v tem zapisu preučil nekaj koristnih nasvetov, ki so v pomoč pri preprečevanju onesnaženja zraka.

Nasveti za preprečevanje onesnaževanja zraka:

1. Premikajte se ob sončnem vzhodu:

Ozon je v tem času običajno nizek, od približno 6. ure zjutraj pa čaka na 10. uro, poleg tega pa narašča ves dan, ko dnevna svetloba razgradi ogljikovodike avtomobilske obrabe in ga spremeni v meglo.

2. Rastlinska drevesa:

Vedeti morate, da drevesa zmanjšujejo onesnaženost zraka; poleg tega je njihovo sajenje eno izmed najbolj dejanskih in izpolnjujočih dejanj, s katerimi lahko pomagate zračni prednosti na vašem območju. Drevesa proizvajajo kisik in absorbirajo ogljikov dioksid, ki ga vnesejo v hrano.

3. Reorganizirajte svojo rutino ogrevanja plus hlajenja:

Poskusite dovoliti, da se vaše telo prilagodi spreminjajočim se letnim časom namesto z grelcem, poleg tega pa tudi s klimatsko napravo, da vzdržuje stabilno temperaturo skozi vse leto. Razpršite toploto in zrak je glavni porabnik energije, zato se izognete ročnim ventilatorjem in toplim puloverjem, ki vam pomagajo spremeniti vremenske spremembe prej, kot če se zanašate na termostat.

4. Uporabite okolju varne barve:

da bi se izognili onesnaženju zraka, lahko kadar koli uporabite tudi čistilna sredstva. Takšne barve in čistilna sredstva v zrak proizvajajo manj delcev, ki proizvajajo smog, poleg tega pa so boljši tudi za vašo dihalno moč.

5. Ponovna uporaba, ponovna obdelava in gnoj:

Uspešno organiziranje gospodinjskih odpadkov je še en odličen način za zmanjšanje onesnaženosti zraka. Ponovna uporaba, recikliranje in kompostiranje lahko pokrijejo velik izid smeti, kar pomeni, da je na odlagališčih na voljo manj smeti – velik vir onesnaževanja zraka.

6. Izogibajte se dolgotrajnim prhanjem ali kopeli:

Ne pozabite, da ogrevanje vode zahteva veliko energije, zato je pomembno, da pazite, koliko tople vode porabite. Ustvarjate lahko tako, da se krajše tuširate in preskočite kopeli; medtem ko skupaj potrebuješ obilo tople vode. Grelnik vode zavrtite na 120 ° F (49 ° C), zato se voda nikakor ne segreva stran od te temperature.

7. Analiza vašega doma:

Preveriti morate radon, nevaren radioaktivni plin, ki je brez vonja in okusa. V pogojih, ko test pokaže pomembne ravni radona, je težavo mogoče uspešno odpraviti. Dolgotrajne peči na drva in kamini dobro vzdrževani. Razmislite o zamenjavi starih peči na drva z modeli s certifikatom EPA. Obiščite www.epa.gov/burnwise.

8. Poletno delo:

Zaprite rezervoar za plin skozi hladnejše večerne ure, da zmanjšate izhlapevanje. Izogibajte se razlitju plina in ne “dolivajte” rezervoarja. Močno odprite pokrov rezervoarja za plin.

9. Poučite se o onesnaževanju zraka:

Različne regije imajo različna vprašanja onesnaženja zraka. Morda je v vašem mestu zaprta tovarna, ki onesnažuje zrak; sicer je morda lokalno odlagališče glavni krivec na vašem območju.

10. Raje manj embalaže:

Zavedajte se, da so plastika, folija in karton, ki se uporabljajo v embalaži, umetniška dela, ki škodljivo vplivajo na superiornost zraka. Zato v trgovino prinesite svojo nakupovalno vrečko iz blaga, namesto papirja, ki je sicer plastičen.