Zobobol lahko povzroči veliko bolečin. Pri manjših bolečinah lahko naredite domače zdravilo za zdravljenje doma. Zobobol se običajno pojavi, ko se občutljiv del zoba, znan kot pulpa, vname. Za to je lahko veliko razlogov, kot so votline, zlomljen zob ali okužba.

Kako se znebiti bolečine v zobu

Simptomi zobne bolečine:

  •  To je lahko zelo utripajoče, ostro ali stalno.
  •  V nekaterih primerih se to zgodi, ko pritisnete na zob.
  •  Otekanje zoba
  •  Pogosto vročina ali celo glavobol
  •  Neprijeten vonj iz zoba

Kako se znebiti bolečine v zobu:

1. Olje nageljnove žbice:

Olje nageljnove žbice

Olje nageljnove žbice je ortodoksno domače zdravilo za zdravljenje zobnih bolečin. Ta vsebuje kemikalijo, znano kot eugenol, ki ima anestetične in antibakterijske lastnosti. Za zmanjšanje zobne bolečine lahko čisto vato namočite s 3 kapljicami olja nageljnovih žbic in ¼ žličke olivnega olja. Zdaj položite ta bombaž v usta tik ob zobu, ki ga boli, tako da ga ugriznete, da ostane na mestu. Izogibajte se spanju s tem v ustih.

2. Kašelj:

Kapljice ali celo pastile imajo malo estetske količine, ki bi lahko olajšala manjše zobne bolečine. 1-2 lahko zadržite v ustih, da sesate. Vick -ov VapoRub lahko nanesete tudi na zunanjo stran lica na mesto, kjer je zob bolel. Po tem papirnato brisačo prilepite na blazino in lezite na to stran.

3. Splakovanje:

Grgrajte

Večkrat je zobobol lahko posledica hrane, ujete med zobmi. Tako je v tem primeru priporočljivo uporabljati zobno nitko in izpirati z nekaj ustne vode.

4. Vrečke čaja:

čajne vrečke

Kuhinjske sponke lahko uporabite tudi kot domača sredstva, da se znebite zobobola. Nekateri pravijo, da vrečko vročega čaja nanesete neposredno na zob. Čaj vsebuje taninsko kislino, ki lahko zmanjša otekanje.

5. Alkohol:

Vato lahko namočite v žganje ali pa rezino kumar držite neposredno na zobu. Alkohol je znan po svojih otopelih lastnostih, ki lahko zmanjšajo bolečino v zobu.

6. Magnezijevo mleko:

Mleko 4

Zmešajte 1/2 vodikovega peroksida in ½ vode ter namočite vato. Nato lahko uporabite samo kanček mleka iz magnezijevega mleka. Ta korak naredite 4 -krat na dan. Drugo zdravilo je mešanje enakih delov magnezijevega mleka s tekočim Benadrylom. S to mešanico nežno drgnite okoli ust približno 60 sekund in to izpljunite.

7. Jejte mehkejšo hrano:

Jabolčni kolač

Izogibajte se uživanju velikih ali prenapolnjenih sendvičev. Razmislite o prehrani z mehko hrano, dokler se bolečina ne zmanjša.

8. Protivnetna zdravila:

Zreli zdravnik kaže

Zobne bolečine so lahko tudi posledica otekline. To je v primeru, ko mehka ustna tkiva nabreknejo. Če imate oteklino, se posvetujte s svojim zdravnikom, sicer bi to lahko povzročilo škodljive težave z zobmi. Torej, dokler ne pridete do zdravnika, lahko jemljete protivnetna zdravila, kot je ibuprofen.

9. Zlomljen zob:

Rak jezika

Zlomljen zob lahko povzroči tudi zobne bolečine, zato naj to obravnava vaš zobozdravnik. Izogibajte se čiščenju zlomljenega zoba s čistilom.

10. Hladen obkladek:

Ledeni obkladek

Vsako vrečko za shranjevanje lahko napolnite z ledom. Pokrijte s tanko krpo, da jo nanesete neposredno na zob. Lahko celo nanesete območje ličnic, ki je tik pred zobom. Ta nizka temperatura je koristna za lajšanje bolečin. Nikoli ne nanašajte ledu neposredno na zob, saj lahko poveča bolečino. To se zgodi v primeru, če so zobje vneti zaradi bolečine.

11. Morska sol:

morska sol

Zobobol lahko zmanjšate tudi z izpiranjem z mlačno vodo in nekaj morske soli. To naredite, ko se sol popolnoma raztopi in grgrajte z vodo v ustih. Ali brizganja pravilno v bližini prizadetega območja? To lahko ponavljate večkrat na dan, dokler se bolečina ne zmanjša.

Kako se znebiti bolečine v zobu