Kar se je začelo kot starodavna tradicionalna praksa pri zdravljenju ljudi pred skoraj 2000 leti, je zdaj doseglo stopnjo množičnega priznanja. Akupunktura je zdravilna umetnost naravnost iz rok strokovnjakov iz Kitajske ali Tibeta, kjer se to zdravljenje obravnava kot dopolnilo sodobni medicini.

akupunktura za bolečine v hrbtu

Kot pravimo staro je zlato, ta tradicionalna oblika zdravljenja vključuje uporabo tankih tankih steriliziranih igel. Zgodba pravi, da je naše telo polno “qi”, ki se izgovarja kot “chee”, ki je življenjska energija. na običajen dan je v našem telesu normalen pretok obraza. Šele ko pride do odstopanja, večjega ali manjšega števila čevljev, se popolno ravnovesje izkrivi. Metode se te fine igle vstavijo v določene točke pritiska, da se prekine pretok sira, s čimer se sprosti dodatna ali manj življenjske energije. Z uporabo iste metode je tukaj nekaj pritiskov za zdravljenje akupunkturne bolečine v hrbtu.

Ušesa:

Tlačne točke ali vozli, ki povzročajo nenormalnost v pretoku ličnic, so znani tudi kot meridiani in od vrha so ušesa ena od pritiskov, kjer lahko s spretnim vstavljanjem steriliziranih igel na prave točke lajšamo bolečine v hrbtu. Znano je, da je akupunktura ušesa, ki so jo prej primerjali z zdravili, zdravilo za kronične bolečine v hrbtu.

Prsti:

Drugo področje pritiska v našem telesu za zdravljenje bolečin v hrbtu so roke. Akupunktura vključuje vstavljanje igel v tlačne točke, ki ustvarjajo maso obraza za odklepanje. Ko naše telo doživi vstavljanje igle, razbremeni strjen pretok krvi, ki je eden glavnih vzrokov za bolečine v hrbtu. Vendar nas opozarjajo, da lahko pri naivnem bolniku z akupunkturo bolečina ali togost sprva ostaneta, vendar so dolgoročni učinki dragoceni.

Dlani:

Še ena tlačna točka v telesu je naša dlan, ki je vozlasta masa živcev, ki teče sem ter tja po dlani. Izkušena vstavitev igle na to točko povezuje živčni sistem naravnost z našo bolečino, kar povzroča znatno olajšanje bolečine v hrbtu.

Spodnji želodec:

Naslednja točka pritiska v vašem telesu je območje tik pod popkom. Vendar je to zelo občutljivo mesto, zlasti za ženske in dekleta, vendar če vas zanima strokovno vodstvo, ni razloga za skrb. To se uporablja predvsem za bolečine v trebuhu ali boku v pasu, ki so neposredno povezane z bolečinami v križu.

Spodnji del hrbta:

Če imate v telesu vozlano tlačno točko, je prvo mesto za napad za zdravljenje samo vozlano mesto. Običajno se za znižanje krvnega tlaka lahko uporabi akupunkturna metoda za vstavljanje igel v območje hrbta, kjer se pojavi bolečina.

Prsti na nogah:

Eno najučinkovitejših področij, kjer se nahaja večina akupunkturnih točk, je prst ali pod prstom našega telesa. To je kraj, kjer se nahaja večina pritiskovnih točk in ni čudno, da nekatere od njih pripadajo tudi bolečinam v hrbtu. to lahko običajno uporabimo tudi kot tlačno točko pri akupresuri in iz tega izhajamo, da je ravno točka pritiska, kjer se vstavijo igle za globlje in hitrejše zdravljenje.

Našemu telesu je nekaj točk, ki lahko zdravijo bolečine v hrbtu, vendar je vedno strogo priporočljivo, da razvrstite igle, ki jih boste uporabili, tako da bodo sterilizirane in čiste za vstavljanje. Druga pomembna točka je profesionalnost, ki jo je treba upoštevati, če zaupate nekomu z iglami in svojim telesom.

akupunktura za bolečine v hrbtu