Ali iščete ajurvedske tretmaje za bolečine v hrbtu? Bolečine v hrbtu so zelo pogosta in invazivna zdravstvena bolezen. Ajurveda je neverjeten sistem za ozdravitev bolečin v hrbtu.

ajurvedsko zdravljenje bolečin v hrbtu

Bolečine v hrbtu lahko vključujejo bolečine v vratu, spodnjem delu hrbta, bolečine v srednjem delu hrbta in bolečine v repni kosti. Čeprav so po naravi večinoma samoomejujoče in progresivne narave, lahko nekateri primeri pokvarijo dnevne dejavnosti pacienta. Tu razpravljamo o nekaterih ajurvedskih načinih zdravljenja bolečin v hrbtu.

Najboljši ajurvedski tretmaji za bolečine v hrbtu:

1. Uporabite led ali toploto:

Druga možnost je, da z ledeno mrzlico in tretmajem z vročimi brisačami zelo lajšate bolečino. Kocke ledu zavijte v krpo in jih položite na območje bolečine. Prav tako bo pomagal zmanjšati izboklino. Nato pozneje kot 10 minut preklopite na toplo zdravljenje. Brisačo, ki je sicer krpa, potopite v vročo vodo, jo odcedite in jo tudi zložite. Nato ga razmažite po območju. Hranite ga nekaj časa. Postopek večkrat ponovite, dokler ne začutite svetlobe. To je neverjetno zdravljenje za bolečine v hrbtu.

2. Počivajte

Omejite, kolikokrat želite uživati ​​v postelji. Ohranite dobro držo, saj ustrezna ukrivljenost hrbta pomaga ublažiti pritisk na živce, poleg tega pa zmanjšuje možnost bolečin v hrbtu.

3. Aromaterapija:

Aromaterapija vključuje eterična olja rožmarina in timijana, ki povečujejo pretok krvi v mišice in ustvarjajo toploto, medtem ko poprove mete in mirta delujejo začasno proti bolečinam. Nekaj ​​kapljic razpršite v difuzno aromaterapijo, vročo kopel, sicer vaše masažno olje – uživajte.

4. Masaža:

V ajurvedski navadi je običajna oljna masaža, sicer Shanan, cenjena kot izjemno učinkovita vrsta terapije za vse vrste bolezni. Masaža pomaga ublažiti bolečine v hrbtu, saj ukroti vita, pomirja sklepe in otrdelost mišic, povečuje prekrvavitev, mobilizira toksine in sprošča telo.

5. Izogibajte se začinjeni hrani:

Uživanje zelo pekočih začimb v vaši hrani, na primer rdečega in zelenega čilija, poleg tega wasabija, ima lahko še posebej sušilni učinek na telo. Ker je suhost še ena od glavnih lastnosti vita dosha, se s sušilnimi snovmi poveča; poleg tega lahko to vodi do zaprtja, nad in nad bolečinami v spodnjem delu hrbta zaradi zastajanja blata.

6. Pravilna prehrana:

Hrana je tudi vpliven zdravilec. Mesec dni sledite prehrani s toplimi, vlažnimi, nežno začinjenimi in hranljivimi živili, ki pomirja kad, in preverite, ali ustvarja razliko. Sladki, slani in kisli okusi so vata prijetni – samo potrdite, da naravni in ustrezni viri sladkarij (na primer zrele slive, hruške ali datlji) ne presegajo. Preveč uživanja poslabša vitalnost.

7. Koriandrov prah, pšenica, kuskov prah plus mleko:

Naravna domača medicina z uporabo koriandra v prahu, pšenice, kuskusa v prahu in mleka. Ponoči namočite 60 g pšenice v vodo. Zjutraj dajte 2 žlički koriandra v prahu. Zmešajte 2 žlički cuscus v prahu. To zmešajte v pasto. V skledo vmešajte 250 ml mleka v mleko. Dušimo 20 minut. Pojejte to mlačno.

8. Joga:

Padahastasana (poza, ki stoji naprej) je velika poza joge za bolečine v spodnjem delu hrbta pri testiranju, saj omogoča, da vata doša deluje optimalno po celem telesu, odstrani zožitev kanalov, ki prenašajo blato, ki povzročajo zaprtje in znižajo bolečine v hrbtu. Ko odjemalci ajurvede občutijo bolečine v spodnjem delu hrbta, ki niso posledica mišičnih vzrokov, podpiramo to držo kot način pomoči z odpravo.

9. Česen in kokosovo olje:

Uporaba česna in kokosovega olja. Česen ima lastnost lajšanja bolečin. Vzemi ponev. Vključite 60 ml kokosovega olja. Vnesite 8-10 strokov česna. To mešanico kuhajte, dokler česen ne postane temno rjav. To olje enkrat mlačno namažite na pretirano območje.

Upam, da vam bo zgornji članek 9 najboljših ajurvedskih tretmajev za bolečine v hrbtu koristil in dosegel boljše rezultate.