Snežni padec, zasnežena drevesa, vetrovi! Ali ne izgleda lepo? Vse to naredi čudovito zimsko sliko. Če imate radi hladno vreme, morate vedeti, kako hladno vreme vpliva na vaše zdravje. Hladno vreme lahko poleg tega nosi nekaj ne tako prijetne grožnje. Nizke temperature lahko ustvarijo nevarnost za bolezni in poškodbe za enega in vse, vendar so v glavnem dovzetne populacije mlade, kronično bolne in starejše odrasle osebe. Tako sem v tem članku raziskal seznam nekaterih največjih nevarnosti hladnega vremena, da bi bili pozorni na vašo družino.

posledice hladnega vremena

Top 9 učinkov hladnega vremena:

1. Zmrzal:

To je najlažja vrsta zmrzali. Pojavi se takoj, ko se ušesne mešičke, lica, nosovi, prsti, sicer pa prsti na nogah razgladijo, pa tudi zgornja plast kožne mrzlice. Membrana pretiranega območja postane bela, zato jo lahko utrne. Zgornji sloj kože je trden, globlje tkivo pa je še vedno normalno (mehko).

2. Srčni napadi:

Vedeti morate, da so srčni napadi pozimi pogostejši. To je lahko razlog, da mraz poveča krvni tlak in povzroči večjo poškodbo srca. Poleg tega se mora vaše srce bolj potruditi, da ohrani telesno toploto, ko je hladno. Hladno vreme zmanjšuje oskrbo srca s krvjo, uporaba pa povečuje povpraševanje po njem. Ta razlika med ponudbo in povpraševanjem lahko odpravi tudi napade bolečine v prsih.

3. Trenchfoot:

Opredeljen je kot “bolezen mokrega mraza”, ki je posledica podaljšanih izkušenj v vlažnem, sicer mokrem okolju od ledišča do okoli 10 ° C (50 ° F). Odvisno od temperature se lahko začetek simptomov giblje od nekaj ur do nekaj dni, vendar je povprečje 3 dni. Zelo verjetno je, da bo rov stopal pri nižjih temperaturah, medtem ko se pri višjih temperaturah in daljšem času izpostavljenosti lahko pojavi potopna noga.

4. Astma:

To je dodatni pogoj, ki se lahko pozimi poslabša. Dihajte hladno; suh zimski zrak lahko sproži bronhospazem – krčenje zračnega prehoda v pljučih.

5. Hipotermija:

Hipotermija se pojavi, medtem ko se vaša telesna temperatura spusti na 35 stopinj C, sicer pa je lahko plus plus usoden, če se ne odkrije hitro in pravilno zdravi. Če pokrivate hipotermijo; najprej boste trpeli zaradi mraza, drhteli in se javno umaknili.

6. Tresenje:

To je refleksno gibanje mišic s ciljem segrevanja. Z močno voljo lahko dejanje prekinete, vendar ne za dolgo. Intenzivno drhtenje lahko poveča proizvodnjo toplote do 5 -krat.

7. Ozebline:

To je pogosta poškodba, ki nastane zaradi stika s prekomernim mrazom, sicer zaradi stika z izjemno hladnimi predmeti (zlasti iz kovine). Ozebline nastanejo, ko temperatura tkiva pade pod ledišče (0 ° C/32 ° F), sicer ko je pretok krvi oviran. Lahko trajno poškoduje telesno tkivo, hudi primeri pa lahko vodijo do amputacije. Ozebline lahko povzročijo izgubo občutka in barve na prizadetih območjih, na primer v nosu, lica, ušesa, brado, prste ali druge prste.

8. Prehlad z gripo:

Ne pozabite, da lahko nizke temperature resnično vodijo do prehlada, saj omejujejo sproščanje belih krvnih celic, ki se borijo proti okužbam, v nosnem prehodu, kjer koli večina virusov prehlada pogosto vstopi v telo. Poleg tega študija kaže, da je virus gripe ekstra stabilen in ostane v zraku dlje, medtem ko je zrak hladen in suh.

9. Chilblains:

To so blage poškodbe zaradi mraza, ki jih povzročajo dolgotrajna in ponavljajoča se izpostavljenost več ur temperaturam zraka, ki presegajo ledišče (0 ° C ali 32 ° F) do 16 ° C (ali približno 60 ° F). Na pretiranem predelu kože se pojavi rdečina, zabuhlost, mravljinčenje in bolečina.

Vir slike: 1