Večina odraslih dnevno potrebuje eno ali več prehranskih dopolnil. Delujejo kot preventivni ukrepi proti boleznim in zdravstvenim stanjem ter pomagajo ohranjati kondicijo.

Pogosto s hrano ne dobimo potrebne količine hranil. Zaradi tega so na trgu na voljo izdelki za zdravstveno nego. Ti dodatki telesu zagotavljajo potrebna hranila, ki ohranjajo vaše zdravje. Dodatki običajno vključujejo maščobne kisline, vitamine, minerale in aminokisline.

Zdravstveni izdelki v Indiji

Zdravstveni izdelki v Indiji:

Ti izdelki so lahko v obliki tablet, kapsul, zdravstvenega praška in zdravstvenih pijač.

1. Sirotkine beljakovine:

zdravstveni izdelki1

Sirotkine beljakovine so bogat vir vitamina D in omega 3. Pogosto se uporabljajo za reševanje težav pri hujšanju in podhranjenosti pri otrocih in odraslih. Sirotkine beljakovine lahko kot kuhane jemo kot celoten obrok.

2. Omega 3 maščobe:

zdravstveni izdelki2

Naše telo naravno ne absorbira omega 3 maščobnih kislin iz hrane. Zato so na voljo dodatki za iste. Večina dodatkov omega 3 izvira iz ribjega olja. Ribje olje se predeluje in kapsule se proizvajajo iz teme. Te kapsule so pakirane in prodane brez recepta. Mnogi od nas bodo potrebovali omega 3 maščobne kisline in priporočamo kapsule ribjega olja

3. Vitamin B12:

Vitamin B 12

Kompleks vitamina B12 je eden najpomembnejših vitaminov, ki jih telo potrebuje. Vsebuje tiamin, riboflavin, niacin, biotin, folno kislino in kobalamine. Pomanjkanje vitamina B vodi do številnih zapletov, kot so driska, hipertenzija, beri beri. Zato je treba dnevno zaužiti zadostne količine. Dodatki pomagajo telesu zagotoviti potrebno količino.

4. Vitamin D:

izdelki za zdravstveno nego

Pri mnogih ljudeh je vitamin D nizek. Pomaga pri ohranjanju imunskega sistema in spodbuja dobro zdravje. Sonce je dober vir vitamina D. Vendar pa so pri pomanjkanju na voljo dodatki.

5. Probiotiki:

zdravstveni izdelki5

Ti mikroorganizmi imajo številne zdravstvene koristi. Borili se bodo proti bakterijam in virusom. Najdemo jih v nekaterih fermentiranih živilih, kot sta skuta ali jogurt. Ker ti niso naravno dostopni za uživanje, se za medicinske namene proizvajajo različni dodatki, ki jih uporabljajo kot sestavine.

6. Cimet:

Cimet

Cimet je poln hranil in antioksidantov. Branili bodo telo in ga zaščitili pred mikrobi in bakterijami. Pomaga tudi pri nadzoru ravni sladkorja v krvi. Cimet je na voljo v obliki prahu in tablet. Običajno priporočamo vnos 2-3 g cimeta.

7. Kurkuma:

Kurkuma

Znano je, da kurkuma lajša vnetja in pomaga pri splošnem dobrem zdravju. Vsebuje kurkumin, ki je naravni antiseptik, antibiotik. Raziskave kažejo, da se kurkuma bori tudi proti rakavim celicam. Dnevni dodatek ne sme presegati 500 mg.

8. Prehranska vlakna:

zdravstveni izdelki6

Prehranska vlakna pomagajo stabilizirati kri. Pomaga tudi pri pravilni prebavi hrane. Pomanjkanje lahko povzroči težave pri prebavi in ​​prebavilih, kot so sindrom razdražljivega črevesja, zaprtje in plini. Vlaknine tudi ohranjajo holesterol pod nadzorom. Dodatki bodo zagotovili količino, ki je vaša prehrana ne more zagotoviti. Na voljo so v različnih oblikah, kot so olja, tablete in prah.

9. Zdravilni praški in pijače:

Sadni sokovi

Poleg drugih dodatkov medicinski raziskovalci priporočajo tudi zdravstvene praške in zdravstvene pijače, ki so na voljo pri vsakem kemiku. Zdravilne praške lahko dodamo smutijem in mlečnim napitkom, ki jih lahko vsako jutro zajtrkujemo, pijan po zdravju je alternativa pijačam, bogatim s kofeinom, in nezdravim gaziranim pijačam.

Dodatki naj bodo le dopolnilni z uravnoteženo prehrano in predpisanimi zdravili. Jemati jih je treba le, če jih predpiše zdravnik ali zdravnik. Pomembno je, da pravilno razumete zdravstvene koristi dodatkov, ki jih boste uživali, saj imajo lahko nekateri izdelki neželene stranske učinke.