Najbogatejše ženske! Ja, ali veste, kdo je na seznamu 25 najbogatejših žensk na svetu? Vsi veste, da si brez žensk ne morete predstavljati sveta. Kot ženske pokrivamo pooblastila za sankcioniranje sebe, pa tudi preostalega ženskega prebivalstva. Natančneje, ženska družbo razcveti in nadaljuje z rastjo.

V tem članku si lahko ogledate seznam 25 najbogatejših žensk na svetu, poleg tega, kako prinašajo bogastvo. Zato to pozorno preberite in se naučite njihovega trdega dela, da sestavite svoje kraljestvo, ki bo verjetno kmalu vredno milijard.

Najbogatejša ženska na svetu:

1. Christy Walton:

najbogatejša ženska na svetu

Christy Walton je na prvem mestu v katalogu najbogatejših žensk na svetu in najbogatejše ženske milijarderke v Združenih državah Amerike. Njena neto vrednost je približno 7,2 milijarde dolarjev. Je vdova Johna Waltona, ki je podedoval njeno premoženje, potem ko je leta 2005 umrl v letalski katastrofi. Ponovno pokažite svojo oznako leta 2010 kot najbogatejšo damo na svetu. se je razdelil skoraj 500%, medtem ko je leta 2006 prvi prispevek javnosti. Njen ključni delež v neto vrednosti so delnice družbe Wal-mart plus v podjetju First Solar Company.

2. Iris Fontbona:

Najbogatejše ženske na svetu2

Iris fontbona je tudi najbogatejša ženska v Čilu. Prevzemite bogastvo od njenega zakonca; je na prvem mestu v državi Čile glede na neto vrednost, ki je okoli 15,9 milijard USD. Poleg svojih sorodnikov nadzoruje Antofagasta, enega največjih rudnikov bakra na planetu Zemlja, in družbo za premoženje Quinenco, ki je druga največja banka v državi (Banco de Chile), največja ladjarska korporacija v Latinski Ameriki (CSAV) in vodilna pivovar (CCU).

3. Anne Cox Chambers:

Najbogatejše ženske na svetu3

Anne Cox je najstarejša najbogatejša dama na tem seznamu, saj se je rodila 1. decembra 1919 v starosti 97 let. Je glavna lastnica podjetja Cox Enterprises. Njena neto vrednost je 16,1 milijarde dolarjev. Cox Enterprises je ustanovil njen oče James Middleton Cox kasneje kot naslednik časopisa Dayton Evening News. Bila je tudi nekoč predstavnica ZDA v Belgiji pod upravo Jimmyja Carterja od leta 1977 do 1981.

4. Laurene Powell Jobs:

Najbogatejše ženske na svetu4

Laurene je zakonca pokojnega izumitelja Steva Jobsa. Prevzema vso verjetnost zaposlitve v Appleu, Pixarju, Disneyju in številnih drugih majhnih podjetjih. Sreča slavnega soustanovitelja Apple v ustanovi, nato pa gre z njo na večerjo. Njena neto vrednost je 14,1 milijarde dolarjev.

5. Alice Walton:

Najbogatejše ženske na svetu5

Alice Walton je edina od Wal-Mart-ovih legata; posamično imajo 410 milijonov delnic v še vedno edini od največjih svetovnih organizacij. Prejšnja analitičarka trga delnic in prodajalka opcij se je leta 1988 pridružila združenju in vodila investicijsko banko Llama Co., ki se je končala deset let kasneje. Zdaj dela kot podpredsednica in vodja skladov v banki v lasti družine Walton. Neto vrednost je 31,1 milijarde dolarjev. Leta 2011 je podarila stotine milijonov vrednosti slike nedavno odprtemu Muzeju ameriške umetnosti Crystal Bridges.

Je svakinja Christy Walton skupaj s samsko hčerko ustvarjalca Wal-Marta Sama Waltona, njena neto vrednost znaša velikih 44,9 milijard ameriških dolarjev. Blaginjo dobi od očeta, pokojnega Sama Waltona. Njen glavni vir dobička je v celotnem Wal-Martu. Revija Times jo je priznala kot samsko izmed vodilnih ljudi na svetu.

6. Georgina “Gina” Rinehart:

Najbogatejše ženske na svetu6

Neto vrednost je 16,8 milijarde dolarjev, njeno bogastvo pa je rudarjenje v Avstraliji. Je ena najbogatejših žensk v Avstraliji in Aziji. Je potomka pokojnega Langa Hancocka, rudarskega industrijalca. Podjetje je dosegla od svojega očeta in ga dosegla do inovativnih višin. Gina se je tudi vedno uvrščala med najbolj vplivne ženske na svetu in tudi kot “rudarski milijarder”.

7. Miuccia Prada:

Najbogatejše ženske na svetu7

Miuccia Prada je tretja najbogatejša ženska v Italiji z neto vrednostjo 2,7 USD. Rojena je v drugem največjem mestu Milano v Italiji; kot mama prevzame vajeti stilskega podjetja Prada. Je tudi na seznamu najvplivnejših žensk. Njene izobrazbene stopnje in izobrazba so neprimerljive med drugimi damami v tem katalogu. Je doktorica pedagoških znanosti na Univerzi v Milanu.

8. Charlene de Carvalho-Heineken:

Najbogatejše ženske na svetu8

Je naslednica piva blagovne znamke Heineken. Pozneje, kot je njen oče Freddy Heineken umrl pred več kot desetletjem, je zajela 25 -odstotni delež v nizozemski pivovarski družbi, predvidoma pa bo imela neto vrednost 15,4 milijarde dolarjev. To podjetje ima pod svojim imenom več kot 170 kakovostnih blagovnih znamk in je prisotno v 65 državah po vsem svetu.

9. Johanna Quandt:

Najbogatejše ženske na svetu9

Je mati Susanne Klatten in vdova nemškega podjetnika Herberta Quandta. Je tudi nekdanja tajnica s tretjim zakoncem pokojnega Herberta Quandta, njenega partnerja, ki je v začetku šestdesetih let prejšnjega stoletja bankrotiral pri proizvajalcu avtomobilov BMW. Še vedno ima 17% proizvajalca avtomobilov iz BMW. Njeni otroci, Stefan Quandt in Susanne Klatten, imajo poleg milijarderjev velik podvig.

10. Antonia Johnson:

Najbogatejše ženske na svetu 10

Je najbogatejša ženska na Švedskem, ki ima neto vrednost 6,2 milijarde dolarjev. Vodi Axel Johnson Group, raznoliko trgovsko podjetje, ki se ukvarja s hrano, telekomunikacijami, energijo, varnostjo, industrijskimi izdelki in nepremičninami. Njen oče dela kot predsednik tega podjetja leta 1982, ki ga je ustanovil njen dedek leta 1873.

11. Dela in družina Laurene Powell:

Najbogatejše ženske na svetu11

Je vdova soustanoviteljice in prejšnje izvršne direktorice Apple Inc., Steve Jobs; njegovo bogastvo v višini 20 milijard dolarjev dobi kasneje, kot je umrl oktobra 2011. Zdaj je skupaj s predsednikom odbora College Track soustanoviteljica. Sreča, ki je bila v zadnjem delu življenja njenega moža v glavnem umeščena v žive sklade.

12. Jacqueline Mars:

Najbogatejše ženske na svetu12

Jacqueline Mars, potomka Forrest Edwards Mars Sr., je iz družine Mars, ki je edina najbogatejše družine na svetu, ki ima neto vrednost 26,4 milijarde dolarjev. Njeno podjetje se ukvarja s proizvodnjo in trženjem sladkarij. To podjetje je vodilni proizvajalec sladkarij. Velja tudi za edinega znanega vlagatelja na planetu, zelo slavna Warren Buffet v svoji korporaciji objema neznano posest.

13. Birgit Rausing:

Najbogatejše ženske na svetu13

Ima 13 milijard dolarjev neto vrednosti in je tudi druga najbogatejša ženska na Švedskem. Njeno domače mesto je vasica na jugu Švedske in po njeni smrti od zakonca jemlje bogastvo. Ni samo dinamična filantropka, ampak tudi lastnica podjetja Tetra Laval, ki je v zasebni lasti.

14. Sara Mota de Larrea:

Najbogatejše ženske na svetu14

Sara Mota de Larrea ima neto vrednost 12,0 milijard dolarjev, saj prevzame 36 -odstotno podjetje v Grupo Mexico, medtem ko je njen mož Jorge Larrea umrl. Grupo Mexico vsebuje sedmega največjega proizvajalca bakra na svetu, vrtanje nafte in največje mehiško železniško podjetje. Med njenim otrokom Nemcem in Saro imata 51% poslovanja. Rudarska korporacija je do leta 2010 rockala s štiriletnim ritmom pri svojem singlu.

15. Elaine Marshall:

Najbogatejše ženske na svetu15

Ima 9,1 milijarde dolarjev čistega premoženja, ker je direktorica Koch Industries s 14,6 -odstotnim deležem. Koch Industries je razširjen, mednarodni sklop podjetij na področju kemikalij, proizvodnje, rafiniranja in dodeljevanja nafte, financ in trgovine z blagom ter kmetijstva. Bloomberg razlaga letno transakcijo kot 115 milijard dolarjev na leto. Je vdova E. Pierce Marshall Elaine.

16. Dirce Camargo:

Najbogatejše ženske na svetu16

Je tretja najbogatejša Brazilka z neto vrednostjo 14,0 milijard dolarjev. Dirce Camargo vodi Camargo Correa, samotno eno najpomembnejših brazilskih podjetij, saj njen zakonec Sebastiao Camarago preneha veljati leta 1994. Proizvodna družba, vrsta podjetij v javni in tajni lasti, ima proizvodnjo cementa, gradbeništva, energije, cest, ladjedelništva, nafte. in plin, letališča in nepremičnine. Medtem ko ima Carmgo večji del korporacije, podjetje vodijo specializirani menedžerji.

17. Abigail Johnson:

Najbogatejše ženske na svetu17

Abigail Johnson je ameriška poslovna ženska in predsednica podjetja Fidelity Investments ter podpredsednica FMR LLC, ki ima neto vrednost 17,2 milijarde dolarjev. Finančne storitve Fidelity je ustanovil njen dedek. Diplomirala je iz umetnostne zgodovine na Cambridgeu in magistrirala na Harvardu. Johnson je za kratek čas delala tudi kot svetovalka za upravljanje, preden je leta 1988 začela z družinskim podjetjem. Poleg tega je najbolj prevladujoča ženska v svetovnem podjetju za upravljanje skladov..

18. Savitri Jindal:

Najbogatejše ženske na svetu18

Prihaja iz Indije z neto vrednostjo 7,7 milijard dolarjev, njen vir bogastva pa je proizvodnja jekla. Je predsednica skupine O.P. Jindal, ki je jeklarska in energetska korporacija. To prevzame potem, ko je njen mož Om Prakash Jindal umrl v propadu helikopterja leta 2005. Om Prakash Jindal je podjetje ustanovila leta 1952. Trenutno Savitri Jindal skupaj s štirimi sinovi Prithviraj, Ratan, Naveen in Sajjan vodi industrijo.

19. Liliane Bettencourt:

Najbogatejše ženske na svetu19

Prihaja iz Francije z neto vrednostjo 44,9 USD. Bettencourt je najbogatejša ženska v Evropi in ima v lasti 31% kozmetične megamoči L’Oreal. To podjetje je ustanovil njen oče, ki je samski med vodilnimi kozmetičnimi izdelki in lepotno korporacijo na svetu. L’Oreal vsebuje blagovne znamke, kot so Garnier, Kiehls in Maybelline. Podjetju se je pridružila pri 15 letih in izdelovala izdelke z označevalnimi steklenicami. Ko prevzame podjetje leta 1957, ostaja zaposlena kot pomembna zainteresirana stran in ne kot predsednica.

20. Susanne Klatten:

Najbogatejše ženske na svetu20

Susanne Klatten z neto vrednostjo 24,4 milijarde dolarjev je najbogatejša ženska v Nemčiji. Kletten skupaj z bratom Stefanom Quandtom doseže očetovo blaginjo. Ima 12,6 -odstotni delež v proizvajalcu avtomobilov BMW in 50,1 -odstotni delež v farmacevtski skupini Altana. Diplomirala je iz poslovne administracije na Univerzi v Buckinghamu, magistrirala pa je na IMD Business School v Švici.

21. Eva Gonda Rivera:

Najbogatejše ženske na svetu21

Eva Gonda Rivera ima 6,4 milijarde dolarjev in je s hčerkama lastnica polovice B delnic FEMSA, glavnega samoupravnega distributerja Coca-Cole v okrožju Latinske Amerike. Delnice so dobili kasneje, ko je njen mož leta 2008 umrl.

22. Yang Huiyan:

Najbogatejše ženske na svetu22

Njen vir bogastva so nepremičnine z vrednostjo 21,3 milijarde dolarjev. Njen skromni oče Yeung kwok Keung je svoj lastniški delež v družinskem glavnem premoženju, ki ga je upravljal razvijalec nepremičnin Country Garden Holdings, leta 2007 preselil k njej pred IPO podjetja v Hongkongu leta 2007..

23. Margarita Louis-Dreyfus:

Najbogatejše ženske na svetu23

Margarita Louis-Dreyfus, Rusinja in velika delničarka, ki je podedovala moževo podjetje po njegovi smrti leta 2009. Bila je sposobna v svojo korporacijo ponovno vzpostaviti kmetijsko središče; še vedno dviguje 350 milijonov dolarjev zaradi trajne izdaje obveznic v Singapurju. Ima 5 milijard dolarjev neto vrednosti.

24. Rosalia Mera:

Najbogatejše ženske na svetu24

Rosalia Mera z neto vrednostjo 6,1 milijarde dolarjev postane najbogatejša španska ženska. Je soustanoviteljica Inditexa, ki je matična družba maloprodajnih trgovin Zara z nekdanjim možem Amanaciom Ortego. Po ločitvi z možem ima še vedno 5,8 -odstotno podjetje.

25. Wu Yajun:

Najbogatejše ženske na svetu25

Njena neto vrednost je okoli 6,9 milijard dolarjev, vir bogastva pa so nepremičnine na Kitajskem, ki jih izdelujejo sami. Je lastnica razvijalca nepremičnin Longfor land, ki kotira na Hong Kongu. Najbogatejša ženska, izdelana na lastni koži, je bila nekdanja novinarka in je delala kot novinarka in urednica pri Kitajski tiskovni agenciji Shirong. Wu si bogastvo razdeli z možem, ki ima tudi podvig v tem poslu.