Afrika je dežela, znana po svojih naravnih lepotah in česar se mnogi ne zavedajo, je lepota afriških žensk z različnih koncev te fantastične celine. Danes je modni svet videl več obetavnih afriških modelov, ki so uspeli kljub rasizmu.

V tem članku vam predstavljamo nekaj lepih Afriških žensk, ki so ponosno hodile po rampi in prikazale bogato kulturno dediščino svojih korenin. Svojo tradicijo so predstavili v obliki živalskih odtisov in živahnih, barvitih motivov, ti modeli pa so razbili negativne stereotipe in modni svet premaknili na naslednjo stopnjo.

Lepe afriške ženske

Najlepše afriške ženske (2010-2021):

Predstavljamo vam seznam najlepših žensk na afriški celini, ki so ustvarile valove v svetovnem svetu mode.

1. Lepe ženske v Somaliji:

Med drugimi afriškimi regijami naj bi imela Somalija nekaj najlepših žensk z mandljevimi očmi, visokimi ličnicami in ovalnimi obrazi. Somalijska dekleta imajo precej obraz z naravno kožo in dolgimi lasmi. Njihova lepota je dodatno poudarjena s svežim videzom, saj njihova prehrana vključuje veliko zelenjave. To pomaga tako, da nahrani njihovo telo in postane videti mlajše in krasnejše. Te drzne črne Afričanke so na svojih področjih prinesle velike spremembe.

Iman Abdulmajid (modni model):

afriška lepota

Yasmin Warsame (model):

fotografije afriških deklet

Saba Anglana (igralka):

lepe afriške ženske

Samira Hashi (model/aktivistka):

črne afriške ženske

2. Lepe Egipčanke:

Egipt ni znan le po svojih spomenikih, ampak je znan tudi po svojih lepotnih ikonah v obliki Nefertiti, egipčanske kraljice in Kleopatre (1). Egipčanke so znane po temnih laseh in očeh ter brezhibni koži. Lepota egipčanskih žensk je lahko povezana z njihovo občutljivo kostno strukturo. Pogosto imajo kombinacijo visokih ličnic, velikih oči, okroglih obrazov in polnih ustnic. Rečeno je tudi, da so Egipčanke po barvi kože in telesu podobne Latincem. Nekaj ​​slavnih lepih afriških deklet je naslednjih:

Tara Emad (igralka/model):

Tara Emad

Nelly Karim (igralka, model in balerina):

Nelly Karim

Meriam George (naslovnica lepotnega izbora):

Meriam George

Fawzia Mohamed (lepotna kraljica/model):

Fawzia Mohamed

Donia Hamed (model):

DoniaHamed

3. Najlepše dekle v Etiopiji:

Etiopske ženske so s svojimi velikimi očmi in svetlimi nasmehi uvrščene med najlepše afriške ženske. Menda imajo popolne lastnosti obraza in kostno strukturo. Večina etiopskih žensk ima temno kožo z visokimi ličnicami. Čudovite podobe afriških deklet so:

Liya Kebede (etiopsko rojena manekenka, oblikovalka in igralka):

Liya Kebede

Amleset Muchie (etiopska manekenka, igralka in filmska ustvarjalka):

Amleset Muchie

Senait Ashenafi (igralka, rojena v Etiopiji):

Senait Ashenafi

Semra Kebede (nosilka, model in igralka etiopskega lepotnega izbora):

Semra Kebede

Fryat Yemane Crowned (Miss Ethiopia USA 2006, igralka, televizijska voditeljica in model):

Okronan Fryat Yemane

4. Lepe maroške dame:

Lepota maroških deklet prihaja iz kombinacije številnih ras in narodnosti v deželi. So mešanica nizkih in visokih deklet, dekleta pa so temnolaska in imajo lepo telo. Maroške ženske so znane po temnih očeh in oljčni polti. Nekatere znane podobe afriških žensk predstavljajo osebnosti, kot so:

El Bekri (radijska/TV voditeljica in igralka):

El Bekri

Zineid Obeid (igralka):

Zineid Obeid

Amina Allam (modna industrija):

AminaAllam

Fadoua Lahlou (modni model):

Fadoua Lahlou

Hind Benyahia (televizijski gostitelj in supermodel):

Zadnja Benyahia

5. Lepe ženske iz Sudana:

Sudanske ženske so na splošno temne in vitke postave. Nekatere ženske imajo svetlejšo polt in izgledajo bolj arabsko. Sudanske ženske imajo naravno zelo temno kožo in so se s ponosom naučile sprejeti svojo barvo kože, so vitke postave, nekatere južnosudanske ženske pa so zelo visoke. Med vročimi afriškimi dekleti so modni modeli, kot so:

Nyakim Gatwech (južnosudansko-ameriški model):

Nyakim Gatwech

Adau Mornyang (finalistka modela/lepotnega izbora):

Adau Mornyang

Ataui-Deng Hopkins (sudanski ameriški model):

Ataui-Deng Hopkins

Brezmadežna Aheu Deng (lepotna kraljica/modni model):

Brezmadežna Aheu Deng

 Manuela Mogga Matong (Miss sveta Južni Sudan 2013):

Manuela Mogga Matong

6. Lepe alžirske dame:

Alžirke so običajno zagorele in imajo oljčno kožo. Imajo temne lase in široke oči z dolgimi trepalnicami. In izgledajo zelo ženstveno. Imajo tanek pas, dolgi lasje pa so večinoma kodrasti ali ravni. Znano je, da imajo ženske v Alžiriji lepa stopala in roke. Na splošno velja, da so alžirske ženske čudovito eksotične z dobro oblikovanimi boki. Tu je nekaj osupljivih ljubkih žensk, ki so s svojo lepoto in dosežki prinesle slavo in uspeh podobi afriške dame:

Isabelle Adjani (igralka/pevka):

Lepe alžirske dame

Edwige Fenech (italijanska igralka/filmska producentka, rojena v Alžiriji):

Lepe Alžirke

Chahinèze Zerrouki (alžirski model):

Lepa dekleta iz Alžirije

Amina Kaddur (alžirski model):

Najlepše alžirske dame

Myriam Benzerga (alžirski model/prva podprvakinja 2006 najboljši model arabskega sveta):

Myriam Benzerga

7. Lepe dame Konga:

V Kongu naj bi bile ženske bolj plemenskega videza z debelo kostjo. So privlačnejši in imajo naravne in zemeljske lastnosti. Kongovske ženske se radi elegantno oblačijo. Poudarjajo velik pomen samooskrbe. Ženske iz Konga veljajo za eno najlepših žensk v Afriki z visokimi ličnicami. So visoki in zelo ženstvenega videza. Tu je nekaj najlepših žensk v Afriki:

Joëlle Kayembe (igralka):

Lepe dame iz Konga

Rachel Mwanza (igralka):

Lepe ženske Konga

Kim Marcelle (pevka, igralka, tekstopisec):

Lepa dekleta iz Konga

Françoise Dehaipe (igralka):

Slike žensk iz Konga

Cécile Bayiha (igralka):

Slike žensk v Kongu

8. Lepe ženske iz Nigerije:

Približno 20 odstotkov lepih deklet v Nigeriji naj bi izhajalo iz prebivalstva Hausa-Fulani, Igbo in Yoruba. Rečeno je, da so ženske Igbo veliko lepše in bi bile pogosto obraz nigerijske lepote. Adesua s svojimi izvrstnimi potezami obraza in nenavadno lepoto pogosto velja za eno najlepših žensk ne le v Nigeriji, ampak tudi v Afriki. Nigerija je dežela, ki naj bi bila blagoslovljena s čudovitimi ženskami iz številnih plemen. Znani so po svojih elegantnih vratih in belih zobeh. Oglejte si nekaj teh čudovitih črnih afriških deklet v tej državi:

Agbani Darego (model):

Lepe ženske iz Nigerije

Genevieve Nnaji (igralka in pevka):

Lepa dekleta iz Nigerije

Oluchi Onweagba (model):

Lepa dekleta v Nigeriji

Adaora Akubilo (model):

Sylvia Nduka (okronana kot najlepše dekle, Nigerija):

9. Najlepše ženske v Južni Afriki:

Južna Afrika naj bi bila dom nekaterih najbolj osupljivih žensk na planetu. Ženske tukaj imajo izjemno lepoto, ki stoji ločeno, mlade, vitke ženske s homogenim tonom kože pa veljajo za privlačnejše. Lepota v Južni Afriki temelji na evrocentričnih lepotnih standardih. Ta država je znana po svojih očarljivih ženskah, ki so visoke, z dobro brezhibno kožo, ovalnim obrazom in svetlimi očmi. Podoba deklet iz Južne Afrike se je izboljšala, ženske so se odrezale na različnih področjih:

Candice Susan Swanepoel (model):

podoba dekleta iz Južne Afrike

ThandoHopa (model/aktivist/odvetnik):

fotografija dekleta iz Južne Afrike

Tanit Phoenix (modni model/igralka/vizažistka):

južnoafriška lepotica

Charlize Theron (igralka in producentka):

vroča dekleta iz Južne Afrike

Candice Boucher (model):

črna afriška dekleta

10. Lepe angolske ženske:

Angolske ženske so na splošno privlačne z ovalnimi obrazi in očmi v obliki srn. Ženske tukaj imajo čudovito temno kožo z debelimi naravnimi lasmi. So zelo ustvarjalne in inovativne v svojih živahnih pričeskah in so narejene iz masla, okerja in kravjega blata. Ženske so lepe z neresnično lepoto. Med osupljivimi afriškimi ženskimi fotografijami so modeli iz Angole, kot so:

Leila Lopes (angolska kraljica lepote):

Leila Lopes

Micaela Reis (igralka/TV voditeljica/angolski model):

Micaela Reis

Sharam Diniz (supermodel):

Sharam Diniz

Michaela Pinto (model):

Michaela Pinto

Lesliana Pereira (kraljica lepote):

Lesliana Pereira

11. Lepe ženske v Namibiji:

Med presenetljivo lepimi ženskami Angole so ikonične rdeče ženske iz plemena Himba. Pri teh ženskah je presenetljivo nanašanje masla, maščobe in rdeče oker na kožo in lase. To daje njihovemu videzu rdeč odtenek, zaradi česar ne samo izgledajo edinstveno, ampak tudi ščitijo kožo. Ženske so vitke in visoke postave ter imajo zapleteno okrašene frizure. Ženske iz plemena Mbalantu so znane po svojih dolgih pričeskah. Nekaj ​​med vročimi afriškimi ženskimi modeli je:

Behati Prinsloo (model):

Behati Prinsloo

Paulina Malulu (model/miss Namibije):

Paulina Malulu

Yana Haenisch (model):

Yana Haenisch

Philippa Muller (filmska industrija):

Philippa Muller

Susan Van Zyl (odmeven model):

Slike Susan Van Zyl

Vse te lepe in samozavestne afriške ženske iz različnih kulturnih okolij so uspele v svojem poslanstvu aktivnega vzorništva za mlada afriška dekleta, ki se zgledujejo po njih. Te navdušujoče ženske jim dajejo upanje, da bodo tudi one lahko prekinile starodavne okove družbe, ki prevladujejo po vsej Afriki. Zgodbe o uspehu teh žensk bi navdihnile ta mlada dekleta, da neustrašno sledijo svojim sanjam in razbijejo stereotip ter pustijo trajne sledi na svojih področjih iskanja.